HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 2024 KPSS-Lisans Uşak İl Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleşti
12 Temmuz 2024, Cuma
2024 KPSS-Lisans Uşak İl Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 14 Temmuz ve 4 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavında (2024 KPSS-Lisans) alınacak güvenlik önlemlerini görüşmek üzere Uşak Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü tarafından ‘İl Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı’ yapıldı.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Senato Odasında Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Olgun Öner, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdür V. Dilek Çörük ve Sınav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak katıldı.

Toplantı sonrası Rektör Prof. Dr. Savaş yaptığı açıklamada, 2024-KPSS Lisans ve KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları öncesi, sınavların yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Sınavlar için ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü olarak tüm tedbirlerin alındığını belirten Prof. Dr. Savaş, ‘‘Kamu Personel Seçme Sınavı-KPSS Lisans sınavının 14 Temmuz 2024 Pazar günü Genel Yetenek - Genel Kültür oturumu saat 10.15’de başlayacak ve sınava Uşak’ta 8.914 aday girecek. Öğleden sonraki ‘Eğitim Bilimleri’ oturumu saat 14.45’de başlayacak ve bu oturuma da 3.444 adayın girmesi beklenmektedir. ‘Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)’ oturumu ise 4 Ağustos 2024 Pazar günü saat 10.15’te ve 2.961 aday, ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı oturumu saat 14.45’te 271 adayın katılımıyla gerçekleştirilecektir. Sınavlar toplam 51 binada yapılacaktır.” şeklinde bilgi verdi.

Prof. Dr. Savaş, Nüfus cüzdanlarını/Kimlik kartlarını kaybedenler veya yeniden çıkarmak isteyen adaylar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün 14 Temmuz ve 4 Ağustos 2024 Pazar günleri 07.00 ile 14.30 saatleri arasında açık olacağını belirterek adayların sınav günleri sabah oturumları için sınav binasına alınacağı son saatin 10.00, öğleden sonraki oturum için saat 14.30 olduğunun altını çizdi. Bu saatlerden sonra sınav binasına adayların kesinlikle alınmayacağını aktaran Prof. Dr. Savaş “Adayların sıkıntı yaşamamaları için bu hususları dikkate alarak hareket etmeleri önemlidir. Tüm adaylara başarılar diliyorum.” dedi.

2024 KPSS-Lisans için Uşak Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü tarafından 10 Temmuz Çarşamba günü çevrimiçi “Görevli Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitimde Sınav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak tarafından, Bina Sınav Sorumluları ve Bina Sınav Sorumlusu Yardımcılarına yönelik, 14 Temmuz 2024 tarihinde ve 4 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak olan sınavlar için, sınav öncesi, sınav günü ve sonrasında alınacak tedbirler ve önlemler ile ilgili bilgi verildi.