Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinden Ceviz Üreticilerine Eğitim
11 Haziran 2024, Salı
Uşak Üniversitesinden Ceviz Üreticilerine Eğitim

Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı, AB ve Eşme Kaymakamlığı tarafından yürütülen Leader projesi kapsamında “Ceviz Yetiştiriciliği” eğitimi verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, AB ve Eşme Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve yerel toplulukların kendi yerel kalkınma süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla geliştirilmiş yenilikçi bir yaklaşım olan Leader Projesi ‘Tarım Akademisi’ kapsamında yerel üreticilerle bir araya gelen Bahçe Bitkileri Bölüm başkanı Doç. Dr. Ayşen Melda Çolak; cevizin ekim alanının özelliklerinden, sulama ve bakım yöntemlerine kadar geniş bir alanda bilgi verdi. Bölge için ceviz üretiminin önemini anlatan Doç. Dr. Çolak, üreticilerden gelen soruları yanıtlayarak eğitimi sonlandırdı.