Uşak Üniversitesi Enerji, Çevre, Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Yeni Nesil Fotovoltaik Hücre ve Panel Teknolojileri’ adlı konferans gerçekleştirildi.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda yapılan konferansta Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Mesut Ekmekçi konuşmacı olarak yer aldı.
Dr. Öğr. Üyesi Ekmekçi, yaptığı sunumda; her gün güneşin, güneş enerjisi adı verilen ısı ve radyasyon şeklinde muazzam miktarda enerji yaydığından bahsederek güneş enerjisinin, hiçbir ücret ödemeden elde edilebilen sınırsız bir enerji kaynağı olduğuna dikkat çekti. Güneş enerjisinin diğer geleneksel güç üretim yöntemlerine göre en büyük faydasının, güneş ışığının küçük fotovoltaik (PV) güneş hücreleri kullanılarak doğrudan elektrik enerjisine dönüştürülebildiğini söyleyen Ekmekçi, tarihsel gelişim açısından, Fotovoltaik (PV) etkinin ilk kez 1839 yılında Alexandre-Edmond Becquerel tarafından gözlemlendiğini aktardı.
Sunumunda modern fotovoltik güneş hücreleri teknolojisinden bahseden Dr. Öğr. Üyesi Ekmekçi, modern fotovoltaik teknolojisiyle elektrik enerjisi üretildiğini detaylarıyla anlattı.
Dr. Öğretim Üyesi Mesut Ekmekçi sunumunda ayrıca güneş enerjisinin fosil yakıtlar ve petrol yatakları gibi diğer enerji türlerine kıyasla birçok avantajı olduğunu aktararak ‘‘Yüksek enerji talebini karşılama konusunda güneş enerjisi umut verici ve tutarlı bir alternatiftir. Güneş enerjisi günümüzün ihtiyacı olan bir enerji türüdür ve güneş pilleri üzerine yapılan araştırmalar dünya çapında umut verici bir geleceğe sahiptir’’ ifadelerini kullandı.
Konferans soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.