HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / GreenMetric’te Büyük Başarı
6 Aralık 2023, Çarşamba
GreenMetric’te Büyük Başarı

Uşak Üniversitesi bir kez daha “UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi”nde ilk 1000 üniversite arasına girdi.

-“UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi” 2023 yılı sonuçlarına göre Uşak Üniversitesi 113 sıra yükselerek 676. sırada yer aldı.-

Dünya üniversitelerini; çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren “UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi” 2023 yılı sonuçlarına göre Uşak Üniversitesi 113 sıra yükselerek 676. sırada yer aldı. 2022 yılında puanı 4370 olan Uşak Üniversitesi puanını da 5625’e çıkardı.

-Uşak Üniversitesi, Türkiye’deki 98 üniversite arasında 59. oldu.-

Dünyadaki önemli akreditasyon kurumları olan Webometrics, SCImago, THE ve QS gibi uluslararası kuruluşların sıralamalarında her yıl sırasını üstlere taşıyan Uşak Üniversitesi, 2023 yılında bir kez daha UI GreenMetric (Dünya genelinde "En yeşil kampüsler") sıralamasında ilk bin üniversite arasına girmeyi başardı. Türkiye’den 98 üniversitenin girdiği listede Uşak Üniversitesi 59’uncu sırada bulunuyor.

Üniversitelerin yeşil kampüs, sürdürülebilirlikle ilgili mevcut durumlarını ve politikalarını değerlendiren GreenMetric sıralamasında Uşak Üniversitesinin her yıl daha da üst sıralara yükseldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Üniversite yöneticilerinin ve paydaşlarının ilgisini çekmek suretiyle, küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşım ile mücadeleye daha fazla dikkat gösterilmesini teşvik etmeyi amaçlayan UI GreenMetric 6 kriterdeki 39 gösterge aracılığıyla, üniversitelerin çevresel taahhütlerini ve girişimlerini değerlendiriyor. Üniversitemiz bu kriterlerde her yıl daha da öne çıkıyor. Bu kriterlere uyarak öğrencilerimize çevre dostu bir kampüs sunarken geleceğimiz olan çocuklarımıza da yaşanabilir bir dünya bırakmaya çalışıyoruz.” dedi.

Uluslararası düzeyde 1183 üniversitenin sıralamaya dâhil edildiği değerlendirmede, 2023 yılında geçen yıla göre 113 sıra yükselerek 676. sırada yer alan Uşak Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasında bir kez daha yerini aldı. Sıralamanın yapı ve alt yapı kategorisinde 740 puan alan üniversitemiz, enerji ve iklim değişikliği kategorisinde 1010, atık kategorisinde 900, su kategorisinde 500, eğitim ve araştırma kategorisinde 1150, ulaşım kategorisinde ise 1325 puan alarak, ABD, Rusya ve Avrupa’daki birçok üniversiteyi geride bıraktı.