Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Paramedik Topluluğu tarafından, “Afetlerde Kriz Yönetimi ve İletişim” adlı panel düzenlendi.
Uşak İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Uşak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Uşak İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Uşak Şubesinin katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte afet öncesi hazırlıklar ve afet zamanı yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verildi.
“Hazır olmadığınız her şey afettir”
UMKE Kurucu Hekimi Dr. Türkay Esin, UMKE’nin kuruluşunu anlatarak afetlere hazırlıklı olmanın önemini dinleyicilerle paylaştı. Afet anında yapılanlar kadar afet öncesinde yapılması gerekenlerin de önemli olduğunu söyleyen Esin, “Hazır olmadığınız her şey afettir. Hazırlıklı olmadığımız takdirde küçücük bir aksaklık bizim için afet olabilir. Evimize almadığımız yangın söndürme tüpü, kilitlediğimiz yangın merdiveninin kapısı, binanın bodrumunda bulunan jeneratörler küçük ayrıntılar gibi görünse de afet anında hayat kurtarıcı olabiliyor” dedi.
İlk yardım eğitiminin önemine de dikkati çeken Türkay Esin, bazen küçücük bir müdahalenin kişinin hayatını kurtaracağını sözlerine ekledi.
Etkinlikte konuşan Uşak UMKE İstasyon Sorumlusu Harun Şen, UMKE’nin verdiği hizmetleri anlattı. AFAD Gönüllü Koordinatörlüğünden Önder Yiğit, afetlerde gönüllü desteğinin önemini vurgularken nasıl AFAD gönüllüsü olunacağı hakkında bilgi verdi. Bir diğer katılımcı olan Uşak Belediyesi İtfaiye Amiri Mustafa Toker ise mesleki tecrübelerini katılımcılarla paylaşırken itfaiye personelinin afete bir an önce ulaşmak için verdiği mücadeleye dikkat çekti. TRAC Uşak Şubesi adına konuşan Harun Aslan, TARC’ın afetlerdeki rolünü ve nasıl amatör radyo operatörü olunacağını anlattı.
Etkinliğe Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ulaş Akküçük, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.
Etkinlik sonrası, Uşak UMKE, AFAD ve itfaiye araçları öğrencilerimize tanıtıldı.