Sürdürülebilir işbirliğini sağlamak ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere Uşak’taki kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden oluşan ve amacın “Ortak Akıl” hedefin “Başarı” olduğu Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu üçüncü toplantısı gerçekleştirildi.
Başkanlığını Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın yaptığı toplantı öncesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi, Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi, Karahallı Organize Sanayi Bölgesi, Ticaret Borsası, KOSGEB, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uşak İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İŞKUR Uşak İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Zafer Kalkınma Ajansı temsilcilerinin yer aldığı danışma kurulu, Uşak OSB Teknopark’ta faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti.
Ziyarette, Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Boz tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Doç. Dr. Boz, 2022 yılı Mart ayı itibariyle toplam 45 proje ve 48 ofis/atölye talebinin olduğunu belirterek, Uşak OSB Teknoparkta yer alan işletmelere, Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla marka-patent ve proje yazım bilgisi ve desteği verildiği aktarıldı. Çalışmalarla ilgili brifing alan danışma kurulu üyeleri daha sonra Teknopark’ta faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Rektör Savaş: “Uşak’a iz bırakacak çalışmalar yapıyoruz.’’
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2018’de Teknopark’ın sözünü verdiklerini, 2019’da projesini yaptıklarını ve Uşak Organize Sanayi Bölgesinin katkılarıyla 2020’de Teknopark’ın tamamlandığını belirterek, “Bizim amacımız büyük işlere imza atmak. Uşak’ta iz bırakacak çalışmalar yapıyoruz. Şu an Organize Sanayi Bölgesinde Meslek Yüksekokulu kurma gibi bir projemiz var, bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz.” dedi.
Uşak OSB Teknopark ziyareti sonrası, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Senato salonunda danışma kurulunun üçüncü toplantısına geçildi. Danışma Kurulu üyelerinin ikinci toplantıda ifade ettikleri kararlarla ilgili yapılan çalışmalar okundu. Toplantıda bir sonraki Danışma Kurulu toplantısında yapılması planlanan konular hakkında fikir alış verişi yapıldı.
2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz dönemi çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan Prof. Dr. Ekrem Savaş danışma kurulunun önemine dikkat çekerek, “Uşak Üniversitesi şu an dünyanın sayılı üniversite sıralamalarında yer alıyor. Bu başarı kolay olmadı, çok çalıştık ve algıları değiştirdik. Bu noktada sizlerin desteğini aldık. Danışma kurulumuz sayesinde üniversitemiz, akademik birimlerimiz; şehrimizdeki sektör ve ilgili kurumlarla ortak hareket ediyor. Bugün sizlerle, Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın resmi açılışını yapacağı Uşak OSB Teknoparkımızı ziyaret ettik. Üniversite-sanayi işbirliğinin ve ortak aklın en güzel örneği, Uşak OSB Teknoparkımızdır.” dedi.
Bir önceki danışma kurulu toplantısında ülkemizin de taraf olduğu Paris İklim Sözleşmesi (Yeşil Mutabakat) gereğince Uşak için neler yapılabilir üzerinde konuştuklarını hatırlatan Rektör Savaş, “Toplantı sonrası üniversite olarak bir çalışma yaptık. Uşak Ticaret ve Sanayi Odamızda bir araya gelerek danışma kurulu üyelerimize ve sanayicilerimize yaptığımız çalışma ile ilgili bilgi aktardık. Özellikle ‘Yeşil Ekonomi’ konusunda neler yapabileceğimizi ele aldık. Bu çalışma da bize danışma kurulumuzun önemini bir kez daha göstermiştir.” ifadelerini kullandı.
İlimizdeki nitelikli istihdam ihtiyacı için de danışma kuruluyla istişarelerde bulunduklarını aktaran Prof. Dr. Savaş, “Mezunlar Ofisi ve Kariyer Koordinatörlüğümüz bu konuyla ilgili her bölümden bir temsilci akademisyenimizi görevlendiriyor. Bu çalışmayla son sınıf ve mezun öğrencilerimiz yeterliliklerine göre sanayicimizle, firmalarımızla bir araya gelebilecek. Ayrıca öğrencilerimizle ilgili Esnaf ve Sanatkârlar Odamız bir çalışma yürütüyor.” şeklinde konuştu.
Toplantı, görüş, öneri ve temennilerin alınmasının ardından sona erdi.