HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi YÖKAK Akreditasyonuna Hazır
11 Şubat 2022, Cuma
Uşak Üniversitesi YÖKAK Akreditasyonuna Hazır

Uşak Üniversitesi 2021 Yılı Genel Öz Değerlendirme toplantısı Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde 9-10 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş açılışta; günümüz eğitim sisteminde tercih edilebilirliğin olmazsa olmazının kalite olduğunu belirterek, kalite çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.

Üniversiteye Dört Sertifika

Öncü bir üniversite olmayı hedeflediklerine dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “Bu hedef doğrultusunda, Kalite Yönetim Sistemi sertifikası, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası, Çevre Yönetim Sistemi sertifikası ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarını aldık. Şimdiki hedefimiz YÖKAK Kalite Belgesini almak. Uşak Üniversitesinde kalite kültürünün benimsenmesi ve sürekli hale gelmesi yönünde çalışıyoruz. Ders vermek ve araştırma yapmak temel görevimiz. Bu temel görevlerimiz yanında, üniversitemizin gelişmesi için fikir üretmek, elimizi taşın altına koymak, her öğretim elemanımızın görevlerinden olduğunu düşünüyorum. Hızla değişen dünyada, yeni nesil çok seçici. Üniversite tercihlerini yaparken birçok ölçüte bakıyorlar. Biz de üniversite olarak kalite standartlarımızı sürekli hale getirerek tercih edilebilirliğimizi artıracağız. Yaptığımız çalışmalar bugüne ve yarına mahsus değil, çok daha ilerisi içindir.” dedi.

Toplantıda, 2021 yılında Uşak Üniversitesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Savaş, “Üniversitemizde bugün itibariyle 97 Profesör, 91 Doçent ve 270 Dr. Öğretim Üyesinin yanı sıra 219 Öğretim Görevlisi ile 175 Araştırma Görevlisi bulunuyor. Üniversitemiz tüm personeliyle, ülkemizin ve bölgemizin gelişimi adına çalışmalarını sürdürmektedir. 2021 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerimize, AR-GE, proje, akademik yayın, sosyo-kültürel faaliyet ve fiziki yapılanmamızla ilgili çalışmalarımıza devam ettik.” diye konuştu.

Bu süreçte birçok ulusal ve uluslararası projenin de başarıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Rektör Savaş, 2021 yılı TÜBİTAK proje sayısının 11 olduğunu belirtti. 26 farklı ülke ile toplam 114 adet Erasmus Anlaşması mevcut olduğunu söyleyen Prof. Dr. Savaş “2021 yılında hem Erasmus hem de Mevlana öğrenci ve personel hareketliliği sayımız da arttı. Yaptığımız düzenlemeyle; Kurumsal Erasmus Koordinatörlüğü ve bağlı bulunan Eurodesk Temas Noktası, Mevlana ve Farabi Değişim Programları Koordinatörlükleri, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve Fulbright Koordinatörlüğü Birimleri, “Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü” bünyesinde tek çatı altına toplandı. 2. Uluslararası Haftamızı da (International StaffWeek) gerçekleştirerek dünyadan 45 üniversiteyi bir araya getirdik.” dedi.

Uşak Üniversitesi 2021 Yılında da Dünya Sıralamasında

2021 yılında Uşak Üniversitesinin dünya sıralamalarında yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “Webometrics Dünya Üniversiteleri sıralaması, SCImago ve Times Higher Education (THE) gibi uluslararası kuruluşların sıralamalarında yer alan üniversitemiz, 2021 yılında bir kez daha UI GreenMetric (Dünya genelinde "En yeşil kampüsler") sıralamasında ilk bin üniversite arasına girmeyi başardı. Ayrıca URAP’ın 2021-2022 Türkiye sıralamalarında 179 üniversite arasından 109. olmayı başaran Uşak Üniversitesi, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamalarında 108 yükseköğretim kurumu arasında 47. sırada yer aldı.” şeklinde konuştu.

Savaş, “Paydaşlarımızla iş birliklerimiz arttı.”

Uşak’ta ve bölgedeki paydaşlarla işbirliklerinin de arttığının altını çizen Prof. Dr. Savaş “Paydaşlarımızla sürdürülebilir işbirliğini sağlamak ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere ilde ki kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden oluşan danışma kurulu oluşturuldu. Ayrıca Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından hazırlanan ve Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin ortağı olduğu ve 16 büyük firmanın da iştirakçi olarak yer aldığı US-TECH Nitelikli İstihdam Merkezi Projesi ile öğrencilerimizi firmalarla buluşturacağız. Ayrıca Uşak OSB Teknoparkımıza da ilgi büyük. Teknoparkımız Uşak’ın girişimci AR-GE ekosistemi için çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Adı Bir Şehir, Hedefi Dünya

“Adı Bir Şehir, Hedefi Dünya” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Prof. Dr. Savaş, DTS Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 35.000 112 Acil Servis personelinin kıyafetlerinin Uşak Üniversitesi DTS merkezinde tasarlandığına dikkat çeken Rektör Savaş, “DTS Merkezimiz yaptığı çalışmalarla yerli ve milli üretimin gelişmesine destek veriyor. 112 Acil Servis personeli Uşak Üniversitesi DTS tasarımlarını giyiyor. Ayrıca PTT AŞ Genel Müdürlüğü, UMKE ve Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı personelinin kıyafetlerini de tasarlıyoruz. Ayrıca tasarımlarımız firmaların kataloglarında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda DTS Merkezi binasının da temelini attık. Tüm bu başarılı çalışmalar ile tasarımda marka olacağız.” dedi.

Rektör Savaş, “Sağlık hizmetlerinde ilklere imza atmaya devam ediyoruz.”

Sağlık hizmetlerinde de ilklere imza atmaya devam ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türkiye’deki ilk en kapsamlı SGK ödemeli “Kraniyofasiyal Anomaliler ve Dudak ve Damak Yarığı Tanı ve Tedavi Merkezi”nin Uşak Üniversitesinde kurulduğunun altını çizdi. Merkeze Türkiye’nin dört bir yanından hasta geldiğini söyleyen Prof. Dr. Savaş “Merkezimizde, dudak ve damak yarığı tanı ve tedavileri başarıyla uygulanıyor. Hocalarımız ayrıca Pierre Robinli bebeklerimizin rahat beslenmelerini ve nefes almalarını sağlayacak tedaviyi başarıyla uyguluyorlar. Spesifik olarak PRS’nin tedavisinde, Türkiye'deki ilk ve tek merkeziz. Merkezimizde ülke içinden ve ülke dışından birçok hastayı başarılı bir şekilde tedavi ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Uşak Üniversitesi olarak her alanda ve tüm birimlerde yürütülen kalite çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Savaş, “Kalite Koordinatörlüğümüz koordinasyonunda tüm personelimizin ve birimlerimizin öz verileriyle gerçekleştirdikleri çalışmalar, üniversite misyonumuzun gerçekleştirilmesine önemli katkıda bulunmaktadır. Bu çalışmaları öz veriyle gerçekleştiren koordinatörlüğümüze ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bizler çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bütün arkadaşlarımızdan Uşak Üniversitesini ileriye götürecek fikir ve öneriler bekliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

İki gün süren öz değerlendirme toplantısında Uşak Üniversitesi’nin tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının birim öz değerlendirme sunumları gerçekleştirildi.