Türkiye'den Uşak Üniversitesi'nin ortak olduğu İtalya ve İspanya'nın yer aldığı Act-Able Erasmus Projesi'nin 2. Uluslararası toplantısı gerçekleştirildi.
Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi yapılan toplantıda konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi olarak sosyal yararı ön planda tutan böylesi anlamlı bir projenin 2. Uluslararası toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Uşak Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika’daki yükseköğretim kurumları ile uluslararasılaşma yaklaşımının temel unsurlarından biri olan ortaklık geliştirmeyi amaç edindiğini vurgulayan Prof. Dr. Savaş, "Ortaklık geliştirilen üniversiteler ile Uşak Üniversitesi arasında her yıl belirli takvimlere göre öğrenci ve personel değişimleri gerçekleştirilmektedir. Böylece üniversitemizin uluslararası arenada tanınırlığı her geçen gün artıyor. Bu tür projelerle üniversitemiz öğrencilerinin ve personelinin akademik ve kültürel anlamda bilgi birikiminin artmasına olanak sağlanmaktadır." dedi.
"Projemizin Olumlu Sonuçlarını Görüyoruz"
Projenin olumlu sonuçlarını olduğunu ve gençlere fayda sağlamaktan gurur duyduklarını ifade eden Prof.Dr. Savaş, "Bu projede; zihinsel yetersizlik yaşayan gençlere tiyatro ve sanat alanları kullanılarak eğitim verilmektedir. Projenin amacı eğitim ile gençlerin topluma uyumunu kolaylaştırmaktır. Sosyal yönü güçlü olan bu projenin gençler üzerinde olumlu gelişimleri görülmektedir. Anne baba ve akranları ile iletişimlerinin geliştiği görülen gençlerin böylelikle sosyal yönleri de güçlenmektedir. Bu proje, Üniversitemiz ev sahipliğinde çok başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Proje kapsamında yapılan çalışmalar sık sık basında yer alarak farkındalık oluşturmakta ve bu olumlu haberler zihinsel yetersizlik yaşayan pek çok aileye ümit olmaktadır. Biz böylesine önemli bir konuda Avrupa düzeyinde sizlerle iş birliği yapmanın ve deneyim paylaşımının değerli olduğu düşüncesindeyiz." dedi.
"Özel Gereksinimli Öğrencilere Özel İlgi Gösteriyoruz"
Uşak Üniversitesi'nin fiziksel mekanların kullanımı ve erişimi, eğitim öğretim ve sosyal projelerle farklı alanlarda desteğe ihtiyaç duyan dezavantajlı grupları göz önünde bulundurarak hareket ettiğini belirten Prof.Dr. Savaş, "Üniversitemiz YÖK tarafından “Engelsiz Üniversite” anlayışı doğrultusunda çok sayıda bayrak ödülü almaya hak kazanmıştır. Uşak Üniversitesi olarak kapsayıcı bir bakış açısına sahip olduğumuzu ifade etmekten mutluluk duyuyorum. Act-Able projesinin 2. Uluslararası toplantısının verimli geçmesini temenni ediyor ve başarılar diliyorum." diye konuştu.
Proje Sunumu Büyük İlgi Gördü
Proje'nin yürütücüsü ve Uşak Üniverstesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Meral Özçınar'ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda en büyük beğeniyi Act-Able Turkey ekibinin yaptığı sunum topladı. Sunumda Doç.Dr. Meral Özçınar, Dr. Öğretim Üyesi Duygu Ebru Öngen Corsini, Öğretim Görevlisi Kerim Dündar, Doç.Dr. Özlem Duğan proje kapsamında kullandıkları materyalleri (kukla, maske, dans, müzik) katılımcılara anlattı. Proje boyunca zihinsel yetersizlik yaşayan gençlerle yaptıkları çalışmaları görseller ve materyallerle anlatan Proje Ekibi, okudukları tekerlemeler ve anlatımlarla katılımcıların büyük ilgisini çekti ve sunum sonrası alkışlandı. Projenin 2022 Eylül ayında sona ereceğini söyleyen Doç.Dr. Özçınar, bugüne kadar projede gençlerle çok keyifli faaliyetler yaptıklarını, aralarındaki özel ve duygusal bağın asla kopmayacağını dile getirdi.
Toplantıya İtalya'dan ve İspanya'dan katılan proje ekibi, proje kapsamında bu güne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. Proje çalışmaları ile ilgili soru ve cevapların da yer aldığı toplantı çalışmaların başarılı şekilde devam etmesi temennisi ile sona erdi.