Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının finali, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Kur’an’ın başlı başına bir mucize olduğunu vurgulayarak “Kur’an-ı Kerim, lafzıyla mucizedir, manasıyla mucizedir. Anlamını bilmeyen bir kişi bile onu dinlerken yüreğinde bir huşu, bir coşku hisseder. İslam dünyasında bir söz vardır: ‘Kur’an-ı Kerim, Mekke’de indi, Mısır’da okundu, İstanbul’da yazıldı’ diye. Evet, Mekke’de inmiştir; evet, Mısır’da okunmuştur, başta Abdülbasıt Abdüssamet olmak üzere, Mustafa İsmail gibi pek çok Mısırlı hafız bu alanda isim yapmıştır; evet, İstanbul’da yazılmıştır. Kur’an-ı Kerim’in her bir harfini muhteşem bir grafik şekline dönüştürmek ve onu, seyrine doyum olmayan, harika bir yazılı levha haline getirmek de İstanbul’da Osmanlı’nın yüce sanatkârlarına nasip olmuştur. Böylesi önemli bir hususta yarışma düzenleyen İslami İlimler Fakültesi ve İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüze ve destek olan İl Müftülüğümüze teşekkür ederim.” dedi.
İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Kur’an-ı Kerim’i doğru okumak her müminin görevidir. İbadetlerin sıhhati için doğru okumak önemlidir. İlahiyat Fakülteleri ve İslami İlimler Fakülteleri olarak Kur’an-ı Kerim’i güzel bir şekilde okutma gayreti içinde bulunuyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Uşak İl Müftüsü Kazım Güzel de Kur’an-ı Kerim’in, İslam medeniyetinin temel niteliklerini çizen rahmani bir nizamın adı olduğunu söyleyerek “İnancıyla, ibadetiyle, ahlakıyla, beşeri ilişkileriyle, muamelatıyla insanlığa bir nizam ve bir medeniyet hediye etmiş olan İslam, bunun kaynağını Kur’an’dan almaktadır. Yarışmayı düzenlemelerinden dolayı İslami İlimler Fakültesine ve Araştırma Merkezimize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Yaşar ise yaptığı konuşmada “Kur’an-ı Kerim hakkında söz söylemek bizim için hem çok kolay hem de çok zor. Bir beden için kalp neyse, bir insan için akıl neyse, bir Müslüman için de Kur’an odur. Kur’an- Kerim bizim kıblemizdir, hayat pusulamızdır, aklımızdır, kalbimizdir.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından finale kalan öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Jürinin değerlendirmesi sonucu erkeklerde; Zeynal Kum birinci, Mustafa Bozkurt ikinci ve Erol Gündoğan üçüncü olurken, kızlarda Ahsen Çoma birinci, Nisa Nur Ağlamaz ikinci, Meliha İrem Özdemir ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu ile Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.