Uşak Üniversitesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Zafer Teknopark A.Ş. işbirliği ile düzenlenen, TÜBİTAK 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı kapsamında desteklenen "Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) 2. AR-GE ve Tasarım Proje Pazarı" sona erdi.
AR-GE ve Tasarım alanlarında proje fikirlerine sahip akademisyen, öğrenci ve girişimcilerin, farklı alanlardan uzmanlarla bir araya getirmeyi, projelerine teknolojik ve finansal katkıda bulunabileceklerle buluşturarak, ikili iş birliklerinin sağlanabileceği proje platformu sunmayı amaçlayan etkinlikte; deri, tekstil, seramik, malzeme ve metalürji, elektrik-elektronik, bilişim, biyomedikal, makine, gıda, tarım ve diğer farklı kategorilerde toplam 79 proje yarıştı. Ayrıca, Vestel Elektronik A.Ş. Ar-Ge Müdürü Dr. Metin Nil, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Alp Avni Yelkendemir, Havelsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, PAIREND Biyoteknoloji Klinik Direktörü Dr. Zafer Yüksel, Denge Kimya ve Tekstil, Densurf Markası Ürün Müdürü Esin Gökmen, İnovasyon-Yönetim Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Çubukçu ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir etkinlikte davetli konuşmacı olarak yer aldı.
Etkinliğin kapanışında UTTO Koordinatörü Dr. Atike İnce Yardımcı ve Zafer Teknopark Genel Müdür Prof. Dr. Tuğrul Kandemir bütün katılımcıları tebrik ederek, dereceye giren projeleri açıkladılar.
Uşak Üniversitesi 2. AR-GE ve Tasarım Proje Pazarı Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Yalova Üniversitesinden Mukaddes Şevval Çetin’in yürütücüsü olduğu “Fonksiyonel Polimer Kompozitlerden Üretilen Esnek Elektroniklerin Elektromekanik Algılama Özelliklerinin İncelenmesi” başlıklı proje birinci, Bartın Üniversitesinden Buket Yıldırım’in yaptığı “Kovid-19 Pandemisine Yönelik İnhibitör Denemeleri için ACE2 Proteininin Rekombinant Olarak Üretilmesi” başlıklı proje ikinci ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Prof. Dr. Sami Doğanlar’ın yürütücüsü olduğu “CRISPR-Cas9 Sistemi ile Pamukta Gossipol Biyosentezi için Genom Düzenlemesi” başlıklı proje üçüncü seçildi.
Projelerin alıcı bulması, melek yatırımcılarla buluşturulması, ticarileşme potansiyeli olan projelerin keşfedilmesi temennileri ile proje pazarının kapanışını yapan Dr. İnce Yardımcı, tüm projeleri tebrik ederek katılımcılara projelerin ticarileştirme sürecinde başarılar diledi.