Amacın “Ortak Akıl” hedefin “Başarı” olduğu geçtiğimiz Mart ayında oluşturulan Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu, 13 Ekim tarihinde bir araya gelerek 2. olağan toplantısını gerçekleştirdi.
2021-2022 akademik yılında yapılacak çalışmalar ve ortak projelerin değerlendirildiği toplantı, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Senato salonunda gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Genel Sekreter İbrahim Çalış, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Hayran, Uşak Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hakan Topaç, Uşak İl Tarım ve Orman Müdür V. Halil İbrahim Gürcan, Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk, Uşak İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, KOSGEB adına Serkan Kuyucak, Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş ve Uşak Karahallı Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mutullah Pirinçci katıldı.
Başarıyı Yakalamak İçin Ortak Akıl
Toplantı Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın, Uşak Üniversitesinin 4 yıllık gelişimi ve yeni akademik yıl ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkındaki sunumuyla başladı. Her yıl Mart ve Ekim aylarından gerçekleştirilen toplantılarla, yılda iki kez bir araya gelen Danışma Kurulunun önemine dikkat çeken Rektör Savaş, ‘‘Üniversite olarak sürdürülebilir işbirliğini sağlamak ve tecrübe paylaşımında bulunmak amacıyla, ilimizdeki kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden oluşturduğumuz kurulumuz ile ikinci defa bir araya geliyoruz. Başarıyı yakalamak için ortak akıl ile hareket etmek istiyoruz. Danışma kurulumuz sayesinde üniversitemiz, akademik birimlerimiz, şehrimizdeki sektör ve ilgili kurumlarla ortak hareket edebiliyor. Örneğin İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Eğitim Fakültemizle ortak proje ve etkinlikler yapma hareketliliği artıyor. Uşak Ticaret ve Sanayi Odamızın görüş ve önerileri, ilgili birimlerimize direkt ulaşabiliyor. Danışma Kurulumuzla yaptığımız istişarelerle; eğitim öğretim kalitesini daha da artırıyoruz, yenilikçilik ve girişimcilik odaklı AR-GE faaliyetlerimizi güçleniyoruz. Deri, Tekstil ve Seramik alanında bölgesel kalkınmayı sürdürülebilir kılıyoruz. Toplumsal katkı sağlamaya yönelik iş birliklerimizi ve sosyal sorumluluk hizmetlerimizi arttırıyoruz.’’ dedi.
Kandemir, “İlimiz İçin İvedilikle “Yeşil Mutabakat Eylem Planı” Oluşturulmalı”
Danışma kurulu gündem önerilerinin sunulduğu konuşmalarda söz alan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, Uşak ilinin sanayi kuruluşlarının yatırımlarının ve kurumsal yapılarının “Yeşil Mutabakat Eylem” planına uygunluğuna dikkat çekerek, “Ülkemizin, uluslararası ticaret düzeninde son yıllarda ivme kazanan iklim değişikliği ile mücadele politikalarına adaptasyonunu sağlamayı hedefleyen ve ihracatta rekabetçiliğimizi güçlendirecek bir yol haritası niteliğinde olan “Yeşil Mutabakat Eylem Planı” yayımlandı. İlimizdeki sanayi kuruluşlarımız; geri dönüşüm, sıfır atık, su tasarrufu gibi konularda öncü olabilecek özelliklere sahip. Bizler de bu eylem planı kapsamında, üniversite ve ticaret odası olarak ortak hareket etmeliyiz. Bu konuda hızlı bir şekilde bölgesel planımızı oluşturmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Savaş, “Yeşil Yatırımların Ülkemize Çekilmesi Büyük Önem Arz Ediyor.”
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Sayın UTSO Başkanımızın da ifade ettiği gibi, son yıllarda dünyada hız kazanan yeşil dönüşüm politikaları, iklim değişikliğiyle bağlantılı politikaları uluslararası ekonomi ve ticaret gündeminin merkezine yerleştirdi. Bu ortamda üniversite olarak bizlerin de, bilimsel alanlarda elini taşın altına koyarak, sanayicimizin yanında olmamız gerekiyor. Eylem Planı, ülkemizin küresel tedarik zincirlerine sağladığı entegrasyonun güçlendirilmesi ve yeşil yatırımların ülkemize çekilmesi bakımından da büyük önem arz etmektedir. ''Yeşil Mutabakat Eylem Planı” ülkemizin kalkınma hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir ve kaynak-etkin bir ekonomiye geçişini desteklemeyi amaçladığından, bu doğrultuda ekonomimizin lokomotifi olan ihracatımızda rekabetçiliğin korunması ve geliştirilmesi adına ve ülkemizin Gümrük Birliği sayesinde AB ile sağlamış olduğu bütünleşmenin derinleştirilmesine katkı sağlanması için üniversite olarak bilimsel anlamda tüm gayretimizi ortaya koyacağız. En kısa sürede bu konuda bir kurul oluşturarak çalışmalarımıza başlayacağız.” dedi.
Toplantı, görüş, öneri ve temennilerin alınmasının ardından sona erdi.