TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programının ana destekçi olduğu, Uşak Üniversitesi, Uşak Belediyesi, Milli Eğitim Uşak İl Müdürlüğü, Uşak Bilim ve Sanat Merkezi, Vala Gedik Özel Eğitim Merkezi, Uşak Fen Lisesi, Vestel Beyaz Eşya A.Ş ve Uşak Seramik A.Ş.’nin işbirliği ile 23-24-25 Eylül tarihleri arasında Atapark’ta “Teknolojiye Dokun Bilim Şenliği” gerçekleştirildi.
Proje hakkında bilgi veren proje yürütücüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gülten Demiral projenin amacının, iş hayatına yakınlaşan lisans ve kalıcı öğrenmenin yüksek düzeyde olduğu lise ve orta öğretim düzeyindeki öğrencilerin, yeni teknolojik ekipmanlarla, teknoloji kullanıcısı şirketlerle ve bu alanlardaki gelişmelerle tanışmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Demiral, “Proje, bilimsel bilginin görsel paylaşımlarla sunulduğu paneller ve atölye çalışmalarının yapıldığı stantlardan, teknolojinin üretimde kullanımını bizzat yerinde inceleme amaçlı teknik şirket gezilerinden oluştu. Stantlarda sunulan etkileşimli etkinlikler yoluyla, katılımcıları “yapan-yaşayan-paylaşan” konumuna getirmek ve farklı konularda gerçekleştirilen gözlem ve uygulamalarla katılımcılara disiplinler arası bir bakış açısı kazandırmayı amaçladık. Bu bağlamda üç gün süren bilim şenliğimizde, Uşak İlinde farklı disiplinlerden atölye çalışmaları, gösteri deneyleri, sahne şovları, bilimsel söyleşiler yapıldı. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere destek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Rektör Savaş: “Uşak Üniversitesi şehrine ve bölgesine bilimsel ve toplumsal katkılar sunmaya devam ediyor.”
Uşak Üniversitesi olarak şehre ve bölgeye bilimsel ve toplumsal katkılar sunmaya devam ettiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Teknolojiye Dokun Bilim Şenliği” projemizin toplumsal amacı, üretici ve tüketici olarak teknolojiye uyumlu bir toplumun oluşmasını sağlamaktır. Projenin akademik amacı ise laboratuvar ortamında üretilmiş teknolojik ürünlerin ve araçların ulaşılabilirliğini, dokunulabilirliğini sağlayarak, bilimi yaygınlaştırılmasıdır. Öğretim Üyemiz Dr. Gülten Demiral’ın yürütücülüğünü yaptığı “Teknolojiye Dokun Bilim Şenliği” üç gün boyunca Atapark’ta, üniversite, lise ve ortaöğretim öğrencileriyle buluştu. Projenin hedef kitlesinin bir grubunu oluşturan lise ve ortaöğretim katılımcıları için sunulan etkinliklerde, uzman bir ekip tarafından hazırlanan bilimsel deneyler etkileşimli olarak gerçekleştirildi. Lisans ve lisansüstü katılımcılar ise kendilerini bekleyen iş hayatında, aktif kullanıcıları olacakları teknoloji ile tanışma imkânı buldular. Katılımcılar, işletmelerin kullandığı teknolojik tasarım süreç ve ürünlerinden, biyo-teknolojik analiz uygulamalarına kadar birçok teknolojik uygulamanın içinde yer aldılar. Proje yürütücümüz Dr. Öğr. Üyesi Gülten Demiral ile destek olan Uşak Belediyesine, Milli Eğitim Uşak İl Müdürlüğüne, Uşak Bilim ve Sanat Merkezine, Vala Gedik Özel Eğitim Merkezine, Uşak Fen Lisesine, Vestel Beyaz Eşya A.Ş’ye ve Uşak Seramik A.Ş.’ye teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.