Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından Öğr. Gör. Dr. Gülçin Baysal’ın moderatörlüğünde “TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı Proje Yazma Eğitimi” konulu çevrimiçi webinar gerçekleştirildi. Etkinliğe Yıldız Teknik Üniversitesi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Vasfi Emre Ömürlü konuşmacı olarak katıldı.
“TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı” Tanıtımı ve Değerlendirme Süreci, Başarılı Proje Örnekleri, Sıkça Yapılan Hatalar ve Çözüm Önerilerinin paylaşılması amacıyla düzenlenen webinar Uşak Üniversitesi akademisyenleri ve Uşak ilinde faaliyet gösteren firma temsilcilerinin katılımıyla yoğun ilgi gördü. Programda konuşmacı Prof. Dr. Vasfi Emre Ömürlü tarafından proje nedir?, proje önerisinin kapsamı ve kurgulanması, TÜBİTAK 1505 projeleri ve başlıca özellikleri konularında bilgiler verildikten sonra program sıkça yapılan hatalar ve çözüm önerileri ile devam etti.
Proje önerisi yazım aşamasında maliyet, zaman ve kapsam üçgeni doğrultusunda bilim ve projelere olan bakış açısının ve mevcut zorunlulukların analiz edilmesinin başarıya giden yolda araştırmacıya sağladığı katkılar üzerine konuşuldu.
Prof. Dr. Vasfi Emre Ömürlü, araştırma projelerinin kurgulanması aşamasında, proje önerisi yazımına hazırlık kapsamında yapılması gereken durum tespiti, firma-üniversite çalışma ilişkisi, projelerdeki sorumlukların paylaşımı ve stratejik planlama süreci hakkında deneyimlerini ve yapılması gerekenleri katılımcılarla paylaştı.
Prof. Dr. Vasfi Emre Ömürlü tarafından TÜBİTAK 1505 programı başvuru portalı proje bilgilerinin portal üzerinde yazılması gereken bölümler ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verildi. Program soru cevap bölümünün tamamlanmasıyla, Öğr. Gör. Dr. Gülçin Baysal’ın davetli konuşmacı Prof. Dr. Vasfi Emre Ömürlü ve tüm katılımcılara teşekkürleri ile sona erdi.