Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, Ulusal Koordinatörlüğünü TÜBİTAK’ın yürüttüğü “Ufuk Avrupa Programı Araştırma Destekleri Tanıtım ve Bilgilendirme” toplantısı gerçekleştirildi.
Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Atike İnce Yardımcı, Öğr. Gör. Dr. Gülçin Baysal, Öğr. Gör. Gülşah Mersinve akademisyenler katıldı.
Rektör Savaş: “Uluslararasılaşma stratejisinin önemli bir ayağı da akademisyenlerin yapacağı nitelikli uluslararası projelerdir.”
Toplantıda yaptığı konuşmada Rektör Savaş, Uşak Üniversitesinin uluslararasılaşma stratejisinin önemli bir ayağının da, akademisyenlerin yapacağı nitelikli uluslararası projeler olduğunu söyledi. Ufuk Avrupa Programının sunduğu araştırmacı desteklerinin önemli olduğunu aktaran Prof. Dr. Savaş, “Biz akademisyenler, bilimsel mükemmeliyeti yakalayacak nitelikli çalışmalar ve projeler yapmalıyız. Bunun için, Ufuk Avrupa gibi programlardan yararlanmalıyız. Proje tekliflerinizin başarılı olarak değerlendirilmesi ve fonlanabilmesi açısından oldukça önem arz eden bu toplantıda, programın kapsamı anlatılacak. Siz değerli akademisyenlerimizin hazırlayacakları projelerin hem üniversitemizin hem de şehrimizin geleceğine katkı sağlayacağı kanısındayım. Teknoloji Transfer Ofisimiz, bu tür bilgilendirme toplantılarını yapmaya devam edecek. Her zaman sizleri bilgilendirmeye hazırlar. Kendileriyle bire bir de irtibata geçebilirsiniz. Toplantıyı düzenleyen ofisimize ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim.”dedi.
Toplantıda; Ufuk Avrupa Programı, Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Araştırmacı Destekleri kapsamında verilen ERC Başlangıç Desteği (Starting Grant), ERC Güçlendirme Desteği (Consolidator Grant ), ERC İleri düzey Desteği (Advanced Grants), ERC Sinerji Desteği (Synergy Grant) ve ERC Kavram Kanıtı Desteği (Proof of Concept), ERC Desteklerinde Türkiye’nin Performansı, TÜBİTAK’ın ERC Başvuruları için Destekleri, Marie SkłodowskaCurie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri (MSCA) kapsamında sağlanan Bireysel Burslar (IndividualFellowships - IF), Araştırma-Yenilikçilik Değişim Programı (ResearchInnovationStaff Exchange - RISE), Yenilikçi Eğitim Ağları (Innovative Training Networks - ITN) ve Burslara Katkı Fonu (COFUND) hakkında bilgi verildi.
Bilgilendirme toplantısı soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.
Ayrıntılı bilgi için: https://ec.europa.eu/info/horizon-europe_en
Açık Çağrılar: https://www.ab.gov.tr/guncel-hibeler_50801.html