Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi 16-17 Mart 2021 tarihleri arasında, Erasmus ve Mevlana Değişim Programları dâhilinde anlaşması olan üniversite Rektörleri ve kurum temsilcilerini, “2. Uluslararası Hafta (International StaffWeek)” etkinliğinde bir araya getirdi.
Savaş: “AB Projeleri Konsorsiyum, ICM ve KA2 Projelerinde, Türkiye’deki en önemli bütçeleri üniversitemize kazandırdık.” dedi.
İki gün boyunca çevrimiçi olarak gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, ilkini yüz yüze gerçekleştirdikleri etkinliğin, bu sene pandemi sebebiyle yüz yüze yapılamadığını ancak online da olsa Erasmus ve Mevlana Programlarıyla anlaşmalı oldukları 20 ülkeden toplam 45 üniversite ve kurum temsilcisinin etkinliğe katıldığını söyledi. Uşak Üniversitesinin son üç senede uluslararasılaşmayla ilgili çalışmalara büyük ivme kattığına dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “61 ülkeden toplam 3 bin 196 uluslararası öğrenciye sahibiz. 2018 yılından bu yana uluslararasılaşmada önemli adımlar attık. Erasmus ve Mevlana Değişim Programları ikili işbirliği anlaşmaları sayılarımız arttı. Erasmus Programında toplam 29 anlaşma, Mevlana Programında ise 20 anlaşma yaptık. Anlaşma sayılarımızı arttırarak öğrenci ve personellerimizin bu değişim programlarından yararlanmalarını sağladık. AB Projeleri Konsorsiyum, ICM ve KA2 Projelerinde, Türkiye’deki en önemli bütçeleri üniversitemize kazandırdık.” dedi.
Rektör Savaş, tüm katılımcılara teşekkür ederek, gelecek eğitim-öğretim yılında uluslararası haftanın üçüncüsünü, pandemi sonrası yüz yüze gerçekleştirmeyi ve katılımcıları Uşak’ta ağırlamak istediklerini dile getirerek, Uşak Üniversitesinin gelişimi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Dijital Ağ Genişletiliyor
Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Tarhan açılış konuşmasında, etkinliğin bu yılki temasının “Digital Network-In (Dijital Ağ)” olduğunu belirterek, iki gün sürecek etkinlikteki yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Yerel Değerler Tanıtıldı
Etkinliğin ilk gün sabah oturumunda, HAVELSAN Yönetim Kurulu Danışmanı Tolga Erkmen ‘Geleceğe Hazırlık’, Türkiye Ulusal Ajansı Temsilcisi Uzman Ahmet Fatih Işık ‘Türkiye’deki Erasmus Projeleri’ ve Ankara Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Onur Hoşnut ‘Yeni Erasmus Programında Yüz Yüze ve Karma Hareketlilik’ adlı sunumlarını gerçekleştirdi. Öğleden sonraki oturumlar, Öğr. Gör. Gaye Kuru’nun Türk kültürünü tanıttığı, Prof. Dr. Rainer M. Czichon’un Uşak tarihi ve arkeolojisi hakkında bilgi verdiği sunumlarla başladı. Ardından,Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından hazırlananKarma Sergi, Seramik, Tezhip, Minyatür çalışmalarını ve Zeybek gösterimi içeren video gösterimleri gerçekleşti.
5 Dakikada Üniversiteni Tanıt
Uluslararası Haftanın ikinci gününün ilk oturumu Uşak Üniversitesinin aktif olarak yer aldığı uluslararası programların tanıtımıyla başladı. Öğr. Gör. İbrahim Uz ‘Erasmus Programı’, Dr. Öğr. Üyesi Tolga Kargın ‘Mevlana Değişim Programı’ ve Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Karaman ise ‘Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi’ hakkında bilgiler verdi. Sunumların ardından, “Beş Dakika İçinde Kurumunu En İyi Şekilde Tanıtma” temalı etkinlik ile çeşitli ülkelerden katılımcılar üniversite tanıtımlarını yaparak, gerçekleştirecekleri yeni ortaklıklar için iletişim bilgilerini paylaşma fırsatı buldular.
“Dijitalleşme, Karma Öğrenim ve Uzaktan Öğrenci Değişimi” Paneli Gerçekleştirildi
İkinci günün öğleden sonraki ilk oturumundakatılımcılardevam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Oturumda, “Dijitalleşme, Karma Öğrenim ve Uzaktan Öğrenci Değişimi” konulu panel gerçekleştirildi. Uşak Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Tolga Kargın, Hobartand William Smith Colleges’den Dr. Suriati Abas, Slovenya Third Age University’den Dusana Findeisen, İspanya Open Europe NGO’dan Olena Korhykovave Hollanda VIOne Consultancy’dan Maya Danova konuyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Soru-cevap bölümünün ardından, klasik ve modern Türk müziği dinletisi video gösterimi yapıldı.