HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Girişimcilik ve İnovasyon Paneli Gerçekleştirildi
20 Ocak 2021, Çarşamba
Girişimcilik ve İnovasyon Paneli Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından “Girişimcilik ve İnovasyon” konulu çevrimiçi panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş’ün üstlendiği panele, konuşmacı olarak KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanı Cemil Arda Taşkıran, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Taylan Özgür Demirkaya, Ottonom Mühendislik Çözümleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özcan katıldı.

KOSGEB girişimcilik desteklerinin anlatılması ve girişimcilik ekosisteminin tanıtılması amacıyla düzenlenen panel, Uşak ve İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, akademisyenler ve firma temsilcilerinin katılımıyla yoğun ilgi gördü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, davetli konuşmacıları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Girişimciliğin Altın Kuralları Anlatıldı

Girişimcilik, iş geliştirme ve iş mentörlüğü alanlarında akademik çalışmaları olan Öğr. Gör. Taylan Özgür Demirkaya, “Girişimcilikte Yenilikçi Problem Tanımlama Yöntemleri ve Zihin Yapısı” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Girişimcilik ve iş geliştirme ile ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Demirkaya,  “Girişimciliğin Altın Kuralları” kitabındaki önemli başlıklardan bahsetti. “Girişimci olmak isteyen kişilerin bir çoğunun ilk yıllarında başarısız olduklarını” dile getiren Demirkaya, “Girişimci olmak isteyen kişilerin ısrarlı olmaları ve iş geliştirme konusunda karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısından bakmaları gerektiğini” belirtti.

 

KOSGEB Girişimcilik Destek Programları Konuşuldu

Panel, KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanı Cemil Arda Taşkıran’ın “KOSGEB Girişimcilik Destekleri”ni tanıttığı sunumuyla devam etti. Taşkıran, “Girişimcilik eğitimine girişimci olmak isteyen herkesin katılması gerektiğini ve bu eğitimlerin ‘Geleneksel ve İleri Girişimcilik Eğitimleri’ olarak ikiye ayrıldığını “ belirtti.  KOSGEB Girişimcilik Destek Programlarının hibeleri ve bazı yasal prosedürlerinden bahseden Taşkıran, KOSGEB Girişimcilik Destek Programlarına başvurmak isteyen akademisyenlerin ve yeni mezun öğrencilerin destekler konusundaki sorularını cevapladı.

KOSGEB Destekleri ile Türkiye’nin İlk Yerli Klimatik Kabin Üretildi

Panelin son kısmında KOSGEB destekleri ile yürütmüş oldukları AR-GE ve İnovasyon projeleriyle, Türkiye’nin ilk 250 AR-GE şirketinden biri olan Ottonom Mühendislik Çözümleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özcan,  şirketlerinin başarı hikâyesini paylaştı. Ottonom Mühendislik Çözümleri AŞ.’nin üretim ve tasarım çalışmalarından bahseden Özcan, “Otomotiv, savunma, uzay, gıda ve beyaz eşya sektörlerinde kullanılan Klimatik Test Kabinleri üretimleriyle, Türkiye’nin ilk yerli klimatik kabin üreticisi olduklarını, girişimcilik ve inovasyon alanlarında çok sayıda ödül aldıklarını” belirtti.  Özcan, girişimci olmak isteyenlere “KOSGEB desteklerini bir başlangıç aşaması olarak görmelerini, bu aşamadan sonra kendi sermaye ve yatırımlarıyla başka desteklerden yararlanma fırsatı bulabileceklerini” tavsiye ederek, şirketlerinin kurulum aşamasındaki kişisel deneyimlerinden bahsetti.

Panel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş ve diğer davetli konuşmacıların tüm katılımcılara ve Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) çalışanlarına teşekkürleri ile sona erdi.