HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Patentin Büyümeye Etkisi Konuşuldu
27 Kasım 2020, Cuma
Patentin Büyümeye Etkisi Konuşuldu

Adres Patent’in ev sahipliğinde “Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğinde Patentler ve Patentlerin Ticarileştirilmesi” adlı panel gerçekleştirildi.

Çevrimiçi gerçekleştirilen panele, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Denizli Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız, Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım ve araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Şefik Baran Tarhan, Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Ahmet Koluman, Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Tayfun Uygunoğlu,  Deka Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Derici ve Türkiye Patent Hareketi Başkanı Av. Ali Çavuşoğlu katıldı.

Gümüş: “Paydaşlarımızla Sıkı İlişkiler İçerisindeyiz”

Patent ve ticarileşmenin öneminin vurgulandığı toplantıda yaptığı konuşmada Prof. Dr. Gümüş, pandemi döneminde teknolojinin, AR-GE'nin, araştırmanın çok daha önemli bir noktaya geldiğini ifade ederek,  Türkiye’de orta yüksek teknoloji, orta düşük teknoloji seviyesindeki üretimlerde önemli mesafelerin kat edildiğini belirtti. Özellikle Uşak Üniversitesi olarak deri, tekstil ve seramik alanlarında önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Metin Gümüş, “Kamu kurumlarıyla, sanayicilerle çok daha sık, farklı platformlarda bir araya geliyoruz ve bu çalışmalarımızın hem bölgemizin, hem şehrimizin hem de ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şefik Baran Tarhan ise “Patent almak önemli ama bizim yaptığımız tasarımların da, ülkemiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çoğu firma sadece tasarım noktasında tescillenebilecek çalışmalarla çok önemli başarılar kazanıyor” ifadelerini kullandı. Dört adet tescillenmiş patenti bulunan Doç. Dr. Tarhan, panelde son patentli çalışması “Bir Seramik Kompozisyonu” ile ilgili detaylı bilgi verdi.