HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinden Çevrimiçi 10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası Etkinlikleri
16 Mayıs 2020, Cumartesi
Uşak Üniversitesinden Çevrimiçi 10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası Etkinlikleri

10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından ‘‘Buluşmaya Engel Yok’’ ve ''Karantina Günlerinde Engelsiz Muhabbete Çevrim İçiyiz'' sloganlarıyla çevrimiçi (online) iki etkinlik düzenlendi.

Rektör Savaş Öğrencileriyle Online Buluştu

‘’Rektör Hoca Öğrencileriyle Online’’ adlı ilk etkinlikte Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversitede öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilerle çevrimiçi bir araya geldi. Tüm dünyanın etkilendiği zorlu pandemi sürecinde, uzaktan eğitime başarıyla devam ettiklerini söyleyen Rektör Savaş, ‘Bu süreçte sizlerle çevrimiçi bir araya gelmekten çok mutluyum. Uşak Üniversitesi olarak 'engelsiz üniversite' hedefi için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Sizlerin ihtiyaçlarına cevap vermek temel görevlerimizden biridir. Engelsiz Birim Koordinatörlüğümüz sizin yanınızda. Görüş, öneri ve şikayetlerinizi bizlere iletmeye devam edin. Çünkü engelsiz üniversite olma hedefimizi sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Sizler büyük işler başarıyorsunuz ve başarmaya devam edeceksiniz. 10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftasında yapılan etkinliklerin farkındalık yaratmak adına önemli olduğunu düşünüyorum. Özel gereksinimli olsun ya da olmasın mühim olan insan olabilmektir. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

Rektör Savaş’ın katılımcıların görüş, öneri ve şikayetlerini dinlemesinin ve sorularını cevaplamasının ardından Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Şule Güçyeter ve Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi R. Nalan Ayvazoğlu moderatörlüğünde, ‘‘Karantina Günlerinde Engelsiz Muhabbete Çevrim İçiyiz’’ adlı diğer söyleşi etkinliği yapıldı. Söyleşiye Psikolog-Yazar Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şube Başkanı İlknur Peder ve Ressam-Milli Yüzücü Yusuf Akgün konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşi öncesi Uşak Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu ve Damla Topluluğu tarafından Engelliler Farkındalık Haftası dolayısıyla hazırlanan video izlendi.

Iğdır’da 6 yaşında çıktığı yüksek gerilim hattında elektrik akımına kapılan ve iki kolunu kaybeden milli yüzücü ve ressam Yusuf Akgün, hayat tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalırken çocuk yaşlarda öğretmenin de desteğiyle ağzıyla nasıl resim çizmeye başladığını anlatan Akgün, “6 yaşında iki kolumu kaybettim. Maddi imkânsızlıklardan dolayı Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kaldım. Çocuk Yuvası’nda kalırken 8 yaşında ilk ağzımla tuttuğum kalemden sonra 9-10 yaşlarında karalama yapmaya başladım. Bilim ve Toplum Çalışmaları Yüksek Lisans Programını bitirdim. Toplumdaki farkındalığı arttırmak amacıyla ve engellilik kavramına daha bilimsel yaklaşılması için seminerler ve konferanslar veriyorum. Yaptıklarımla örnek olmaya çalışıyorum.’’şeklinde konuştu.

Psikolog-Yazar İlknur Peder ise 18 yaşından sonra ilköğretimi ve liseyi dışarıdan bitirip üniversite sınavını kazandığını ve psikoloji okuduğunu anlatarak istedikten ve çabaladıktan sonra başarılı olunacağını belirtti. Peder, hedef eksenli bir hayatın öneminden bahsederek problemler karşısında pozitif düşünmenin önemine vurgu yaptı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Peder, ‘‘Başkalarının bizimle alakalı negatif görüşlerine takılmadan başarı yolunda azimle ilerlemeliyiz."dedi. Etkinlik öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.