Uşak Üniversitesi Muhasebe ve Finans Topluluğu tarafından ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu işbirliği ile “Girişimcilik ve Risk Yönetimi” adlı panel gerçekleştirildi. Mustafa Kemalpaşa Amfisi’nde düzenlenen etkinliğe, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mesut Atasever, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim üyesi ve topluluk danışmanı Doç. Dr. Ercan Özen, İzmir Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Kurucusu Emir Çetinkaya, CamioDigitalWork Kurucu Ortağı Mustafa Sönmezay battaniye.com.tr adlı internet sitesinin kurucusu Yasemin Özmercan’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Özen, “Şu an aramızda Türkiye’de ekonomide ve iş dünyasındaönemli başarılara imza atmış insanlar var. Onları burada görmemize vesile olanların yanı sıra kendilerine de davetimizi kırmayıp geldikleri için çok teşekkür ederim.” diye konuştu.
“Risk Yönetimi Hayatın Her Alanında Gerekli”
Panelde konuşan Emir Çetinkaya, Türkiye’deki kur hareketlerinin meydana getirdiği kar zarar ilişkilerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Yenidünya düzeninde ekonomik anlamda da çok fazla yeniliğin meydana geldiğini anlatan Çetinkaya, “Risk yönetiminde ise düşünmemiz gereken durum şu; ‘ilerleyen zamanlarda ne olursa beni olumsuz etikler?’Bunu kendinize sormanız gerekiyor. Aslına bakarsanız bunu hayatımızın her alanında yapıyoruz ama kendi alanımızdan gitmemiz gerekiyor. En ufaktan en büyük ihtimallere kadar maddeler halinde olasılıkları, doğurabileceği zararlarla birlikte sıralamalı, daha sonra da çözümlerine odaklanmalıyız.” ifadelerini kullandı.
Pazarlamada Mobil Cihazlar Büyük Öneme Sahip
CamioDigital Works’ün Kurucusu Mustafa Sönmezay yaptığı konuşmada,yenidünya düzeninin internet ile domine edildiğinin altını çizerek, “Artık her şey dijitalleşti. Giyim kuşam sektöründe bile artık mağaza kalabalığı kalmayacak bir süre sonra. Ayakkabı için bile uygulamalar çıktı. Cep telefonu kamerasını ayağımıza tutarak mağazadaki hissiyatı, ayakkabının ayağımızda nasıl durduğu fikrini bile bize verebiliyor. İş bu haldeyken milyarlarca internet kullanıcısının sahip olduğu ayrı bir dünya var. Gezegenimizin nüfusu 7 milyar. Bu da dolayısıyla interneti, bir toplum haline getiriyor. Taşınabilir cihazlar bizim için sadece bir bağımlılık aracı değil, iş idare etme aracı olmalı.” diye konuştu.
E Ticarette Girişim
Uşak Üniversitesi eski öğrencilerinden, Muhasebe ve Finans Topluluğunun kurucusu ve “battaniye.com.tr” sitesinin sahibi Yasemin Özmercan, E-ticaret’te girişim ve gelişmenin yolları konulu sunumunda,dünyada elektronik ticaretin gelişimi ve kendi e-ticaret macerasını öğrencilerle paylaştı.
Konuşmaların ardından etkinlik, Doç. Dr. Ercan Özen’in konuşmacılara üniversite adına plaket takdimiyle sona erdi.