Uşak Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen konferans serisi, “Moleküler Yöntemler-2- Next Generation Sequencing” adlı konferansla devam etti.
Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi T6 Salonu'nda düzenlenen konferansa çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Alper Karagöz yeni nesil dizilemenin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirdi. Karagöz, moleküler araştırmalarda sekansın tarihçesinden bahsederek, "Dizileme yönteminin başlangıcı tabii ki çeşitli aşamalardan geçmiştir. Hiç şüphesiz başlangıcı ise 1869 yılına, DNA’nın keşfine dayanıyor. 1953'te ise DNA’nın sahip olduğu karmaşık yapının çözülmesi ile beraber işler daha da kolaylaştı. Genomları okuyabilmek için önceleri florasan, daha sonra mıknatıs, yakın zamanlarda ise optikleme yöntemleri kullanıldı. Şimdilerde ise işleri tamamen kolaylaştıran yeni yöntemler gündeme geldi. Sistemler sürekli değişebiliyor.” ifadelerini kullandı.
Program, Fen Bilimleri Enstitü Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ayşen Melda Çolak’ın, Doç. Dr. Karagöz’e üniversitemiz adına teşekkür belgesi vermesi ile son buldu.