Ana Sayfa / Duyurular / UŞAK ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (UYÖS)-2022 BAŞVURULARI BAŞLADI! APPLICATIONS FOR UŞAK UNIVERSITY FOREIGN STUDENTS’ EXAM (UFSE)-2022 HAS STARTED!
5 Mayıs 2022, Perşembe

* Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (UYÖS)-2022 başvuruları 21 Mart 2022 tarihinde başlamıştır./ Uşak University Foreign Students' Exam (UFSE)-2022 applications has started on March-21, 2022.

* Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (UYÖS)-2022 Uşak, Ankara,  Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa ve Azerbaycan(Bakü) olmak üzere 9 merkezde, Türkçe- İngilizce olarak yapılacaktır./ Uşak University Foreign Students' Exam (UFSE)-2022 will be made in two languages, Engslih and Turkish in eight centers Uşak, Ankara, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa and Azerbaijan (Baku).

Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğrenci kontenjanlarına yapılacak başvurularda özel şartlar ve puan kriterlerine göre/ According to special conditions and point criteria for applications to the foreign student quota;

1) Öncelikle UYÖS-2022 puanı ile başvuru yapan öğrenciler yerleştirileceklerdir/First of all, students who apply with UFSE-2022 score will be placed.

2) İkinci olarak boş kalan kontenjanlara diğer Üniversitelerin yapmış olduğu YÖS puanı ile başvuru yapanlar yerleştirileceklerdir/ Secondly, the applicants will be placed with the foreign students exam score of other universities.

3) Üçüncü olarak boş kalan kontenjanlara Uluslararası sınav sonuçları ile başvuru yapanlar yerleştirilecektir./ Thirdly, who applies with results of international exams will be placed in vacant quotas.

4) Son olarak boş kalan kontenjanlara lise diploma puanı (atestat...vb) ile başvuru yapanlar yerleştirileceklerdir/ Finally, the applicants will be placed in the vacant quota with high school diploma score (atestat ... etc)..

* Ayrıca UYÖS, Türkiye' de birçok üniversiteye başvuru için geçerli bir sınavdır/ Also UFSE is a valid test for admission to many universities in Turkey.

* Sınava başvuracak adaylar başvuru sistemine geçerli bir e-posta adresi ile kayıt olduktan sonra kendilerine gönderilen şifre ile sisteme giriş yapabilirler./ Candidates who apply for the exam can register to the application system with a valid e-mail address and then login the system with the code sent to their e-mail address.