Ana Sayfa / Duyurular / Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (Uyös)-2020 Ertelenmiştir! / Applications For Uşak University Foreign Students’ Exam (Ufse)-2020 Has Been Postponed!
1 Mayıs 2020, Cuma

* Dünya genelinde görülen Korona virüs salgını, uluslararası seyahat kısıtlamalarına ve bazı ülkelerde vize problemlerinin yaşanmasına neden olmuştur. Bu nedenle Uşak Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından 31 Mayıs 2020 tarihinde yapılacak olan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (UYÖS)-2020, İleri Bir Tarihe Ertelenmiştir. Pandeminin durumuna göre yeni bir sınav tarihi belirlenip ilan edilecektir. Sınav başvuruları 31 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

The worldwide corona virus outbreak has caused international travel restrictions and visa problems in some countries.

For this reason, the Foreign Students Exam (UFSE)- 2020 to be held by Uşak University International Student Office on 31 May 2020 has been postponed. According to state of the Pandemic a new examination date will be determined and announced. Exam applications will continue until May 31, 2020.

* Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (UYÖS) Uşak, Ankara, Gaziantep, İstanbul ve İzmir olmak üzere 5 merkezde ve Türkçe- İngilizce olarak yapılacaktır./ Uşak University Foreign Students' Exam (UFSE) will be made in two languages, Engslih and Turkish in five centres Uşak, Ankara, Gaziantep, İstanbul ve İzmir.

*   Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğrenci kontenjanlarına yapılacak başvurularda özel şartlar ve puan kriterlerine göre/ According to special conditions and point criteria for applications to the foreign student quota;

1 - Öncelikle UYÖS puanı ile başvuru yapan öğrenciler yerleştirileceklerdir/First of all, students who apply with UFSE score will be placed .

2 - Daha sonra boş kalan kontenjanlara diğer Üniversitelerin yapmış olduğu YÖS puanı ile başvuru yapanlar yerleştirileceklerdir/ Then, the applicants will be placed with the foreign students exam score of other universities.

3 - Son olarak boş kalan kontenjanlara lise diploma puanı (atestat...vb) ile başvuru yapanlar yerleştirileceklerdir/ Finally, the applicants will be placed in the vacant quota with high school diploma score (atestat ... etc)..

*    Ayrıca UYÖS, Türkiye' de birçok üniversiteye başvuru için geçerli bir sınavdır/ Also UFSE is a valid test for admission to many universities in Turkey..

*   Sınava başvuracak adaylar başvuru sistemine geçerli bir e-posta adresi ile kayıt olduktan sonra kendilerine gönderilen şifre ile sisteme giriş yapabilirler./ Candidates who apply for the exam can register to the application system with a valid e-mail address and then login the system with the code sent to their e-mail address.

• Uşak Üniversitesi Tanıtım Filmi/ Uşak University Promotion Film

• Uşak Üniversitesi Tanıtım Kataloğu/ Uşak University Promotional Catalog

• UYÖS Hakkında Bilgiler/ Information About UFSE

• UYÖS Sonucunu Kabul Eden Üniversiteler/Universities accepting UFSE Results