HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, ‘‘Batı Medeniyetinin Arkasındaki Sır: İslam Bilimi’’ni Anlattı
4 Nisan 2024, Perşembe
Rektör Savaş, ‘‘Batı Medeniyetinin Arkasındaki Sır: İslam Bilimi’’ni Anlattı

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "HİKMET" (Hayal-İlim-Kültür-Medeniyet-Eğitim-Teknoloji) projesi kapsamında Uşak Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Türkiye Yüzyılı vizyonu perspektifinde "Aklı ve Kalbi uzlaştıran bir eğitim felsefesi ile beşerden İnsan'a ..." anlayışıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Rektör Savaş, "Batı Medeniyetinin Arkasındaki Sır: İslam Bilimi" adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş sunumunda, öğrencilere İslam medeniyetinin bilime sağladığı katkıları ayrıntılı şekilde anlattı. İslam bilim tarihi içerisinde matematikçiler ve Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatı, İslam bilim tarihi çalışmaları ile faaliyete geçmesini sağladığı çeşitli kurumlar hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Savaş, Batı medeniyetine İslam matematikçilerinin sağladığı katkıları tarihi kaynaklardan bilgi ve belgeler sunarak aktardı.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, Batı medeniyetinin, İslam bilimi eserleri üzerine inşa edildiğine işaret ederek öğrencilere, "Tarih size görevler yüklüyor. Yeniden Hârîzmî, Heysem, Hayyam, Mimar Sinan çıkarabileceğimize inanın. Tek yapmamız gereken çok çalışmak" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Savaş öğrencilere tavsiyelerde bulunarak "Mimar Sinan'ın, Selahattin Eyyubi'nin, Fatih Sultan Mehmed'in bir derdi vardı: 'İşini aşkla yapmak' idi. Siz de öyle yapın. Mutlaka bir hedefiniz olsun ve vizyonunuzu geniş tutun’’ dedi.

Konferans hediye takdiminin ardından sona erdi.