HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / AB Semineri Gerçekleştirildi
17 Mayıs 2024, Cuma
AB Semineri Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Avrupa Birliği Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (ABEAUM) tarafından 9 Mayıs Avrupa Gününde "Bir Norm Sağlayıcı Olarak AB'yi Yeniden Düşünmek" başlıklı seminer çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

 

Moderatörlüğünü ABEAUM Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çağlayan’ın yaptığı seminerde İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Duygu Öztürk katılımcılarla bir araya geldi. Dr. Öztürk, AB’nin zaman içerisinde belirginleşen bütünleşme sürecinin üye ve aday ülkelere bir norm seti sunduğunu ve bunun da en somut örneğinin Kopenhag Kriterleri olduğunu ifade etti. Türkiye’nin AB’ye aday ülke olarak ilan edildiği 1999 tarihinden itibaren bu normlara entegre olmak için çok sayıda düzenleme yaptığını ve bu normların gündelik hayatımızın bir parçasına dönüştüğünü söyleyen Dr. Duygu Öztürk, özellikle Türk Medeni Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nda kadın haklarına yönelik yapılan düzenlemeleri örnek gösterdi.

Türkiye-AB ilişkilerinin seyri konusunda umutlu olduğunu da belirten Dr. Öztürk, sonunda üyelik gerçekleşmese bile AB’nin bu norm belirleyici misyonu nedeni ile Türkiye’deki politikalara önemli katkıları olduğunu ve bu katkının AB ile ilişkiler inişli çıkışlı olsa bile devam edeceğine inandığını vurguladı.