KURUMDIŞI DUYURULAR
21 Temmuz 2023, Cuma
TEKNOFEST 2023

Sayın İlgili,

Türkiye’nin gelişmesi ve her alanda bağımsızlığını güçlendirmesi ile ilgili hedefleri doğrultusunda milli ve özgün teknolojik ürün ve sistemler geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmaların en önemli unsurları; toplumun bütün katmanlarının bu hedefler doğrultusunda motivasyon kazanması ile ileri teknoloji projelerini geliştirecek insan kaynağının eğitilmesi ve desteklenmesidir. Bir “Milli Teknoloji Hamlesi” olarak tanımlanabilecek bu süreçlerde başarı elde edilmesinin ön koşullarından birisi ise tüm dünyada yüksek teknoloji projelerinin lokomotifi olarak kabul edilen havacılık ve uzay alanlarında gelişme kaydedebilmektir.

Bu amaçlar doğrultusunda ilki 2018’de gerçekleştirilen TEKNOFEST, 26-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Türkiye dışında ilk defa Azerbaycan’da Bakü Crystal Hall ve çevresindeki sahil bulvarında düzenlenmiştir. Son olarak 27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul, 2.547.000’den fazla ziyaretçisiyle kendi rekorunu kırmış ve “Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali” unvanını tazelemiştir.

TEKNOFEST'in bu sene İstanbul’un ardından 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Ankara Etimesgut Havalimanı’nda, 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında ise İzmir Çiğli Havalimanı’nda düzenlenmesi planlanmaktadır. Festival kapsamında gerçekleştirilen fuar etkinlik alanları, uçuş gösterileri, seminerler ve aktiviteler ile toplumun her kesiminin Milli Teknoloji Hamlesi’ne olan ilgilerinin artırılması hedeflenmiştir. Bu faaliyetlerle birlikte Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek festivallerde bu sene ilk defa TEKNOFEST Girişim Yarışması düzenlenecek; yarışmada dereceye giren takımlara 7 Milyon TL’den fazla para ödülü verilecektir.

TEKNOFEST Girişim Yarışması ile 2018-2023 yılları arasında TEKNOFEST yarışmaları sonucunda takımların ortaya çıkardığı iş fikri ve ürünlerin girişime dönüşmesi noktasında farkındalık oluşturulması, gençlerin girişimciliğe özendirilmesi, geliştirdikleri TEKNOFEST projesi veya farklı projelerin uluslararası rekabet gücüne sahip, inovasyon odaklı, teknoloji düzeyi yüksek, ticari değeri doğrulanmış, pazarlanabilen ürün ya da hizmete dönüştürülmesi ve şirketleşmiş projelerin ileri seviyeye taşınması hedeflenmektedir.

TEKNOFEST Girişim Yarışması için son başvuru tarihi 31 Temmuz 2023’tür. Festival ve yarışmaya dair detaylı bilgiler, yarışma başvuru linkleriyle birlikte teknofest.org sitesinde mevcuttur.

TEKNOFEST Girişim Yarışması hakkında hazırlanan ve aşağıdaki link üzerinden ulaşabileceğiniz görsellerin üniversiteniz öğrencileri, öğretim üyeleri, mezun ve mensupları ile e-posta ve SMS yoluyla paylaşılması, çevrim içi platformlarınızda yayınlanması, çevrim içi toplantılarınızda TEKNOFEST teknoloji yarışmaları hakkında bilgilendirme yapılması konusunda desteklerinizi istirham ederiz.
TEKNOFEST Girişim Yarışması Basın Kiti Linki: mth.tc/TFGirisim

Ülkemizin teknolojik gelişimi ve üniversitelerimizde bu alanda çalışmalar yürüten öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin desteklenmesi hususunda yapacağınız katkılar için şimdiden teşekkür ederiz.