KURUMDIŞI DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / IRENEC 2024
8 Mart 2024, Cuma
IRENEC 2024

UŞAK ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğüne,
 
Yenilenebilir Enerji Birliği EUROSOLAR Türkiye, 2002 yılında kurulup, rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle, enerji tasarrufu gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının ülkemizde yaygınlaşması, teknolojik ilerlemelerin izlenmesi gibi konularda çalışmalarını sürdüren bir sivil toplum kuruluşudur. Yenilenebilir Enerji Birliği EUROSOLAR Türkiye, Avrupa Yenilenebilir Birliği (EUROSOLAR),Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği (World Wind Energy Association) üyesidir.
 
Kurumumuz, 2010 tarihinden bu yana her yıl Uluslararası 100% Yenilenebilir Enerji Konferansını (IRENEC)  www.irenec.org  düzenlemektedir. Konferanslarda, küresel ısınmayı önleyecek faktörlerden birincisi olan yenilenebilir enerji konusunda teknolojik gelişmeler, uygulamalar, araştırmalar konusunda tartışmalar gerçekleştirilmekte, uzmanlar tarafından bilimsel çalışmalar aktarılmakta, aynı zamanda değerli ilişkilerin kurulmasına, akademik çalışmaların sunulmasına ev sahipliği yapılmaktadır. 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleştirdiğimiz olduğumuz çevrimiçi 3 ve 4 günlük konferans kayıtlarına Eurosolar Türkiye YouTube kanalından ulaşılabilir.

Konferansın son 5 yılına ait bildiri kitapları konferans web sitesi üzerinden veya bu link üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

IRENEC konferanslarımızın ürünü olan yayınların varlığının üniversitenizin tüm fakültelerindeki öğretim üyelerine duyurulması ve IRENEC 2024 konferansımıza bildirileriyle bu link üzerinden katılmalarının sağlanmasında yardımlarınızı bekliyoruz.
 
2021 Yılında Covid salgınından sonra fosil yakıtların yakılmasıyla oluşan hava kirliliğine karşı Avrupa Komisyonunun ortaya koyduğu 2050 Avrupa yeşil mutabakatı (European Green Deal) ve ondan esinlenen Birleşmiş Milletler Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansının (IRENA) küresel yeşil planı, yenilenebilir enerjiye geçişin küresel salgının önlenmesinde ve iklim değişikliğinin azaltılmasında tek çözüm olduğu ve bu kapsamda üniversitelerimizin tüm fakültelerinin bu dönüşümde önemli görevleri olacağı anlaşılmıştır. Bu dönüşümde enerji geçişi, kentlerin ülkelerin ve kıtaların iklim nötr olması için yapılanlar ve yapılması gerekenler günümüzde daha belirgin hale gelmiştir ve IRENEC 2024 konferansımızın ana konusu olarak seçilmiştir. 

Akademik camianızın bilimsel bildiriler sunmasında ve lisans öğrencilerinizin izlemesinde sonsuz yarar olacağını düşündüğümüz 14. Uluslararası 100% Yenilenebilir Enerji Konferansı IRENEC 2024 17-19 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Beykent Üniversitesinde yüz yüze organize edilip aynı zamanda internet üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Türkiye’deki Üniversitelerin lisans öğrencilerinin konferansımızı izlemek üzere ücretsiz olarak katılımlarını sağlayarak IRENEC 2024’ten faydalanmalarını amaçladık. Daha ayrıntılı bilgiye www.irenec.org konferans web sayfasından ulaşılabilir.
 
Ekte bilgilerinize sunduğumuz konferansımızın duyurusunun onayınızdan sonra üniversitenizin ilgili bölümlerinin panolarına asılması (IRENEC 2024 Tanıtım Broşürü) ve diğer tüm öğretim üyelerine e-posta yoluyla duyurulması hususunu müsaadelerinize arz ederim.
 
Rektörlüğünüzce konferansımızın desteklenmesi uygun bulunursa konferans web sitemizde destekleyen üniversiteler arasına koymak üzere üniversitenizin yüksek çözünürlüklü logosunun e-posta adresimize gönderilmesini müsaadelerinize arz ederim. 
 
Saygılarımla
Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar
IRENEC 2024 Konferans Başkanı
İstanbul Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi
Yenilenebilir Enerji Birliği EUROSOLAR Türkiye Başkanı

E-mail:
tanayuyar@beykent.edu.tr
tanayuyar@eurosolar.org.tr
Web Sayfası: https://www.irenec.org/#
Bildiri Kitapları: https://www.irenec.org/proceedings-2023/
IRENEC 2024 kayıt olmak isteyenler ve bildiri gönderimi yapmak isteyenler bu linkten kaydolmaları gerekmektedir: https://www.irenec.org/kayit/