KURUMDIŞI DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / International Congress of Applied Statistics (UYIK-2024)
29 Şubat 2024, Perşembe
International Congress of Applied Statistics (UYIK-2024)

Sevgili bilim insanları,

Çeşitli disiplinlerde uygulamalı istatistiğin anlaşılmasına ve kullanılmasına katkıda bulunmayı, bilime katkıda bulunan bilim insanlarını onurlandırmayı ve destek vermeyi amaçlayan 5. Uluslararası Uygulamalı İstatistik Kongresi'nin ( UYIK-2024 ) duyurusunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. genç akademisyenler.

Kongrenin amacı, istatistik bilimini tüm disiplinlerde kullanan araştırmacıları bir araya getirmek, araştırmacıların bilimsel gelişimlerine katkıda bulunmak, farklı üniversitelerin iş birliği ve desteğiyle ulusal ve uluslararası alanda güçlü bir dayanışma ortamı oluşturmaktır. Genç araştırmacıların akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kongre süresince deneyimli araştırmacılar tarafından ücretsiz dersler verilecektir. Ayrıca istatistik alanına katkı sağlayan değerli hocalarımızdan birinin anısına her yıl UYİK düzenlenmektedir.

UYİK-2023, 11 farklı ülkeden araştırmacıların katılımıyla Bosna Hersek'in Saraybosna kentinde düzenlendi.

Yazar, ekonomist, akademisyen Alev ALATLI adına düzenlenen  5. Uluslararası Uygulamalı İstatistik Kongresi (UYİK-2024) bu yıl  21-23   Mayıs 2024 tarihleri arasında İSTANBUL'da  hibrit (çevrimiçi ve yüz yüze) olarak gerçekleştirilecektir. to-face), Marmara Üniversitesi'nin ev sahipliğinde , Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştiriliyor  .

Bilimsel çalışmalarında istatistiksel yöntemleri kullanan tüm disiplinlerden araştırmacıları kongremize davet ediyor ve sizleri 21-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi'nde ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz  .

www.uyik.org

ONURSAL BAŞKANLAR

Prof. Dr. Erol ÖZVAR         President of the Council of Higher Education, Türkiye

ONUR KURULU