KURUMDIŞI DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / 24. ULUSAL TURİZM KONGRESİ
21 Şubat 2024, Çarşamba
24. ULUSAL TURİZM KONGRESİ

 

Değerli Araştırmacılar, 

Sizleri 19-21 Eylül 2024 tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde, Kastamonu’da düzenlenecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi’ne davet etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz. 

24. Ulusal Turizm Kongresi'nin temel amacı, Türkiye'nin benzersiz tabiat turizmi potansiyelini ön plana çıkarmak ve bu alanda sürdürülebilir turizm uygulamalarını teşvik etmektir. Bu kongre, doğal kaynakların korunması, yerel ve ulusal ekonomiye katkıda bulunma ve toplumsal refahın artırılması gibi konulara odaklanacaktır. Katılımcılar arasında akademisyenler, sektör profesyonelleri, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları yer alacak, bu da geniş bir perspektiften bilgi ve deneyim paylaşımını mümkün kılacaktır. Kongre, aynı zamanda, tabiat turizminin çevresel, ekonomik ve sosyal boyutlarına dair farkındalığı artırmayı ve bu alandaki yenilikçi yaklaşımları, araştırmaları ve iyi uygulama örneklerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Böylelikle, ülkemizin zengin doğal mirası üzerine kurulu, sürdürülebilir bir turizm vizyonu geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda kongrenin ana teması “Tabiat Turizmi” şeklinde belirlenmiştir. Tam metin bildirilerin basımının sağlanacağı kongremizin dili Türkçedir. Kongreye farklı ülkelerden katılımcılar ve davetli konuşmacılar katılacaktır. 

Siz değerli araştırmacıları Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan kongremizde görmekten mutluluk ve onur duyacağız. 

 

19-21 Eylül tarihlerinde Kastamonu’da görüşmek dileğiyle.

 

Prof. Dr. Alptekin SÖKMEN

Kastamonu Üniversitesi

Turizm Fakültesi Dekanı

 

ÖNEMLİ TARİHLER 

Bildiri Gönderimi için son tarih (Yalnızca tam metin)1 Ağustos 2024

Kabul edilen bildirilerin ilanı: 06 Eylül 2024 

Kayıt ve telif hakkı formlarının gönderimi için son tarih: 10 Eyl 2024

Kongre programının ilanı: 17 Eyl 202

Kongre tarihi: 19-21 Eyl 2024

 

 

Detaylı bilgi için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz: 24. ULUSAL TURİZM KONGRESİ (https://utk24.kastamonu.edu.tr/