KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / [ARBİS] 2024 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı!
20 Mart 2024, Çarşamba
[ARBİS] 2024 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı!

Değerli Araştırmacımız,

"Bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak, bu amaçla ödüller vermek" görevi kapsamında 58 yıldır verilmekte olan TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri 2024 yılı başvuruları başlamıştır.
 
Teşvik Ödülü’ne kişisel başvuru yapılabilir veya kişiler aday gösterilebilirler. Bilim, Özel ve Hizmet Ödüllerine kişisel başvuru yapılamamakta, aday gösterilmek gerekmektedir. Hizmet Ödülüne hayatta olmayan kişiler de aday gösterilebilir.
 
TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine;
• Geçmişte TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet Ödülü veya TÜBİTAK-TWAS Bilim Ödülü almış olanlar
• Yükseköğretim Kurulu (YÖK)
• Türkiye Bilimler Akademisi Konseyi
• Üniversitelerin Senatoları veya Yönetim Kurulları
• Bilimsel ve teknolojik alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının en üst karar alma organları
• TÜBİTAK Ar-Ge ve Ar-Ge Kolaylık Birimleri Yönetim Kurulları ve TÜBİTAK Araştırma Grupları Yürütme Komiteleri (kendi faaliyet alanlarında)
aday gösterebilirler.
 
2024 yılında TÜBA -Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (GEBİP) ve Uluslararası TÜBA Akademi Ödüllerine başvuru yapanlar 2024 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine başvuru yapamaz.
 
TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı duyuru metnine buradan, Başvuru Sistemine ise buradan ulaşabilirsiniz.
 
Başvuru için son tarih 31 Mayıs 2024 Cuma günü saat 17.00 olup söz konusu tarihe kadar başvuru sahibi ve/veya aday gösteren kurum ya da kuruluşun en üst yetkili yetkilisi tarafından elektronik olarak imza işleminin tamamlanmış olması gerekmektedir.
 
İletişim ve sorularınız için:
TÜBİTAK Yönetim Kurulu Sekretarya Birimi
Tunus Caddesi, No:80
06680, Kavaklıdere-Ankara
Tel: 0 312 298 11 32

Saygılarımızla,

TÜBİTAK