HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğundan 5. Kütüphane
11 Kasım 2019, Pazartesi
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğundan 5. Kütüphane

Uşak Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu tarafından ihtiyaç sahipleri ve köy okullarına yardım faaliyetleri kapsamında, Uşak Merkez Bir Eylül İlkokulu idareci ve öğretmenlerinin de desteğiyle, 9 aylık bir öğretmen iken 12 Temmuz 2017 tarihinde PKK’lı teröristler tarafından memleketine dönerken şehit edilen 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz anısına kütüphane kuruldu.

Topluluğun akademik danışmanı Öğretim Görevlisi M. Esat Bolat yaptığı açıklamada, “Topluluk olarak özellikle Uşak ili olmak üzere ülkemizin birçok köy okuluna, yardıma muhtaç çocuklara ve ailelere destek olmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte yaptığımız faaliyetlerde bu vatan uğruna toprağa düşüp can vermiş, şehadet makamına ulaşmış vatan evlatlarının da isimlerini yaşatıyoruz. Bu doğrultuda toplamda 5. sini kurduğumuz kütüphanemize, bundan yaklaşık 3 yıl önce görev yaptığı Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinin Çiftçibaşı Köyü’nden memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli/Pülümür yolunda kaçırılarak PKK’lı vatan hainleri tarafından acımasızca şehit edilen genç öğretmen Necmettin Yılmaz adına kütüphane kurma çalışmalarına başladık. Bir Eylül İlkokulu idarecilerinin büyük desteğiyle yaklaşık 4 ay süren çalışmalarımızda, okul yönetimi tarafından boyatılan ve rafları yaptırılan bir sınıfa topluluğumuzca yapılan kampanya ile hayırsever üniversitemiz öğrencileri, gelen bağışlar, okul idarecilerinin temini ve öğretim elemanlarının desteğiyle toplanan kitaplarımızı kütüphanemize yerleştirdik ve tüm destek olanlarla açılışımızı gerçekleştirdik. Bundan sonraki projemizde ise Uşak Banaz Kızılcasöğüt İlkokulu, okul içi, bahçesi boyama ve kütüphane kurma çalışmalarına başladık. Tüm Uşak Üniversitesi personelimizin, öğrencilerimizin, Uşak halkının ve yardımsever vatandaşlarımızın da topluluğumuza desteklerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.


“Öksüz Başlara El, Yetim Gönüllere Kucak Olmak Misyonumuz”

Topluluk Başkanı, Uşak Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gizem Camcaz ise, “Topluluğumuzu kurduğumuz günden bu yana çeşitli bölümlerde öğrenim gören kıymetli öğrenci kardeşlerimizle gönüllülük esasına dayanarak el birliği ile çalışıp, bizden sonra gelecek olan nesillere umut olmak için çalışıyoruz. Faaliyetlerimiz sadece Uşak ilinde kalmayıp aynı zamanda il dışındaki ihtiyacı olan okullara ve ailelere de ulaşmaktadır. Topluluğumuzun bütçesini ise yaptığımız organizasyonlarla, öğrenci arkadaşlarımızın topladığı yardımlarla sağlamaktayız. Öksüz başlara el, yetim gönüllere kucak olmak için misyonumuzu her zaman daha ileride tutmaya devam edeceğiz. Topluluk başkanı olarak maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, başta danışman hocamıza ve varlığıyla değer katan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.