HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Öğrencilerine Gönülden İletişimin Şifreleri Verildi
8 Ekim 2019, Salı
Uşak Üniversitesi Öğrencilerine Gönülden İletişimin Şifreleri Verildi

Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (USEM) tarafından, Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba’nın konuşmacı olarak yer aldığı, “İletişim Becerileri” adlı seminer gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner ile Meral Gülmez Saçar, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, USEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Akyüz, Genel Sekreter İbrahim Çalış, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması gerçekleştiren USEM Müdürü Dr. Akyüz, Uşak Üniversitesi’nin yeni nesil eğitim vizyonunun altında yer alan olgunun kurum içi iletişim olduğunu vurgulayarak, “Üniversitemiz, bütün mensuplarıyla Türkiye’nin geleceğini taşıyacak çalışmalara imza atmaktadır. Üniversitemizin çalışan, araştıran, katkı sağlayan, fayda sunan birimlerinden bir tanesi de Sürekli Eğitim Merkezidir. Merkezimiz iş dünyasıyla entegre, sanayi ile bütünleşik, şehirle işbirliği içinde, öğrencilerimizle, iç içe yapısıyla, üniversitemizin bölgeye açılan en önemli kapılarından biridir.”dedi.

Akbaba, “İletişim Kendini Bulabilmektir”

İletişimin incelikleri hakkında tecrübelerini paylaşan Fatih Akbaba, iletişimde en önemli ayrıntılardan birisinin insanların kendi arasındaki ilişkilerinde konuşmamaları olduğunu söyledi. Akbaba, “Gündelik konuşmaların hepsini iletişim olarak saymamalıyız. Günlük her hangi bir konuyu konuşmak iletişim sayılmıyor. İletişimden kastımız insanların birbirinde kendisini bulabilmesidir. İnsan kendi muhatabını kendisinde, kendisini ise muhatabında bulabildiğinde iletişim gerçekleşmiş olacaktır. İletişimin gerçekleşmesi için yüz yüze olunması, karşılıklı olunabilmesi ve bir duygu, bilgi alış-verişinin gerçekten yerini bulması gerekir. Bu süreçler görüldüğünde iletişimin gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz.”şeklinde konuştu.

Uşak’ta olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Fatih Akbaba, organizasyona önayak olan Uşak Üniversitesi yönetimine, USEM personellerine ve etkinlik sponsorlarına teşekkür etti. Program, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner ve Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş’ün Akbaba’ya teşekkür plaketi vermesi ile son buldu. Etkinliğin ardından Fatih Akbaba imza günü etkinliğine katıldı.