Ana Sayfa / Haberler / Dumansız Kampüs Topluluğundan Farkındalık Etkinliği
3 Ekim 2019, Perşembe
Dumansız Kampüs Topluluğundan Farkındalık Etkinliği

Uşak Üniversitesi Dumansız Kampüs Topluluğu tarafından çevre kirliliğine dikkat çekmek için etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında, gönüllü öğrenci ve akademisyenler, Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüs girişinde bir araya geldi. Toplum sağlığı ve çevre kirliliğine dikkat çekmek adına başlatılan etkinlikte öğrenci ve akademisyenler, ellerinde poşet ve eldivenlerle kampüsün dört bir yanına dağılarak yere atılan izmaritleri topladı.

Doç. Dr. Berberoğlu: “Yere Atılan İzmaritler Önemli Sağlık Sorunlarına Yol Açıyor”

Dumansız Kampüs Öğrenci Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Ufuk Berberoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, topluluk bünyesinde yeni eğitim öğretim yılının ilk etkinliğini yaptıklarını anlatarak, “İlk kurulduğumuz günden beri kampüs alanımızda, yeşil çimlerin aralarına, oturma banklarına yani kısacası her alana atılan sigara izmaritlerinden çok rahatsızız. Bu durum hem görüntü, hem de çevre kirliliğine neden olarak önemli bir sağlık sorununa yol açmakta. Bu konuya dikkat çekmek için kampüs alanımıza atılan izmaritleri topladık. Daha sonra bunları bir yerde sergileyeceğiz. Bu sayede umarız kampüsü kullanan herkes; öğrenci, akademisyen, idari personel kim varsa, sigara izmaritlerini yere değil de çöp kovalarına atılması konusunda duyarlılık gösterir. Etkinliğin amacı böyle bir duyarlılık oluşturmak. Umarım etkinlik süresinde de, sonradan yapacağımız sergileme süresince de kampüs alanını temiz tutmak ve dumansızlaştırmak adına gösterdiğimiz çabalar sonuç verir.”dedi.

Etkinlik sonunda toplanan binlerce izmarit poşetlerle birlikte kampüs girişindeki bir demire asılarak sergilendi.