HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İlkokul Öğrencileri Olimpik Eğitimi Uşak Üniversitesi’nde Tanıdı
18 Eylül 2019, Çarşamba
İlkokul Öğrencileri Olimpik Eğitimi Uşak Üniversitesi’nde Tanıdı

Uşak Üniversitesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından uygulanan "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ)” etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte, Sibel Yazgan Tel tarafından ilkokul 4 ve ortaokul 5'inci sınıf öğrencilerine eğlenceli aktivitelerle sporun önemi anlatılarak olimpik eğitim verildi.

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Ayşe Şeyda Çağlar, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Gülmez Saçar, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Uşak İl Gençlik ve Spor Müdürü Tahir Emre Can, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, davetliler ve akademisyenler katıldı.

Savaş, “Spor Kültürü Ülkenin Her Köşesine Taşınmalı”

Prof. Dr. Savaş yaptığı konuşmada, spor kültürünü ülkemizin her köşesine taşımayı, geleceğin olimpik sporcuları ve sporseverleri ile buluşmayı hedefleyen bu proje etkinliğine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Savaş, “13 yıldır devam eden proje Uşak’ta ilk kez gerçekleştirildi. Bugüne kadar 60'a yakın şehirde 5 binden fazla okul ziyaret edilen, 9-11 yaş grubundaki 2 milyonu aşkın öğrenciye ulaşan proje, ülkemiz sporu için büyük önem arz etmektedir.” dedi. Seyit Bilal Porsun’a üniversite plaketini takdim etti.

Spor Bir Yaşam Felsefesi

Bilal Porsun, projenin TMOK tarafından 2006'dan beri yürütülen, ilkokul 4 ve ortaokul 5'inci sınıf öğrencilerine yönelik bir eğitim olduğunu belirterek, “Proje kapsamında eğitimler, öğrencilerin ilgisini çekecek içeriklerle hazırlandı. Projemiz, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edildi.”dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılım sağlayan öğrencilere yönelik görsel spor tahmin oyunları oynandı. Sporda ahlak ve çevre korumanın öneminin öne çıkarıldığı videolarla centilmenlik ve hoşgörünün vurgusu yapıldı. Olimpiyat oyunları konulu bir belgesel izleyen öğrenciler, kendilerine sorulan sorulara cevaplar vererek çeşitli ödüller kazandı.

Program Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından hazırlanan Dünya Olimpiyat Tarihçesi’ni anlatan video gösterimi ve Olimpiyat Maskotu Oli tarafından sahnelenen dansın ardından sona erdi.