HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 6. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Başvuruları Başladı
1 Ağustos 2019, Perşembe
6. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Başvuruları Başladı

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İletişim Topluluğu öncülüğünde, her yıl Aralık ayında düzenlenen ve bu yıl altıncı kez gerçekleşecek olan Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin başvuru süreci başladı.

Geçen yıl 116 ülkeden 3 bin 300 filmin başvurmasıyla alanında rekor kıran Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, dünyada ilk defa “Ara Seçici Kurul” oluşturarak Ön Seçici Kurul’un gösterime aldığı filmlerden hangilerinin finalist olup Ana Seçici Kurul kararıyla ödüller için yarışacağını belirleyecek. Festival, Ulusal Kısa Film Yarışması bölümünde bugüne dek uyguladığı Cannes modelini, Oscar modeliyle birleştirerek gösterime girecek filmlerin her birinin, kategorilere göre finalist olma şansına sahip olmasını sağlayacak. Sonbaharda kamuoyuna duyurulacak olan üç jüri kademesinin de alanında uzman ve yetkin sanatçılardan, akademisyenlerden oluşacağı festival toplam 21 dalda Kanatlı Denizatı Ödülü takdim edecek.

Festival Başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin başkanlığında ve Dr. Onur Keşaplı’nın yönetmenliğinde gerçekleştiriliyor. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı M.Murat Öntuğ, “Festivalimiz 2014’ten beri bugüne dek tümüyle çevrimiçi başvuru, sinematografik kategorilere göre ödül ve kısa film sanatçılarına telif ödeme başlıklarında ilklere imza atıyor. Hemen hemen her ülkeden festivalimize katılım söz konusu, bu da üniversitemiz ve fakültemizin gurur kaynağı. Festivali düzenlememizde emeklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof.Dr. Ekrem Savaş ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” Dedi.

6. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, başvuru sürecinin henüz 45. gününde olmasına rağmen 111 ülkeden 3 bini aşkın film ile başvuru oldu. Festivale 15 Ekim 2019’a kadar başvurulabilecek.

İletişim: usakfilmfest@gmail.com

Başvuru için: https://filmfreeway.com/UsakWingedSeahorse               

Bilgi ve Şartnameler için: https://usakfilmfest.wixsite.com/ukdff