HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Zafer Teknopark Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
10 Temmuz 2019, Çarşamba
Zafer Teknopark Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketi (Zafer Teknopark) 2018 yılı olağan genel kurul toplantısı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Tesislerde gerçekleştirildi.

Toplantıya Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Zafer Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ve Afyonkarahisar Enerji ve Dehşetiler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yurter ile birlikte genel kurul üyeleri katıldı.

Kandemir: “4 Teknopark alanımız var”

2018 yılı faaliyet raporları ve mali tablolarının sunumunu gerçekleştiren Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Teknopark’ın kuruluşundan itibaren bölgenin AR-GE ve İnovasyon Ekosistemine katkı sağlamak adına önemli çalışmalara imza attığını ifade etti. Kandemir ayrıca yapılan projeler, danışmanlık hizmetleri ve üniversite sanayi işbirliği çalışmaları sayesinde Teknopark’ın etkisini rakamsal verilerle değerlendirerek, Teknopark alanlarının fiziki özelliklerinden ve yeni yatırım planlarından bahsetti. Kandemir, Zafer Teknopark’ın AKÜ kampüs içinde 4 bin 623 metrekarelik alanda faaliyet gösteren bir binası, Afyonkarahisar Merkez Teknopark, Uşak Merkez Teknopark ve Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknopark alanlarımız olmak üzere toplam 4 alanı olduğunu belirterek, tüm alanların aktif hale getirilmesi Organize Sanayi Bölgesi ve sanayicilerin de süreçte aktif olmaları ve katma değer üreten bir bölge haline gelmeleri için yatırım çalışmaları ve yeni planlamalar devam etmekte olduğunu sözlerine ekledi.

Rektör Savaş: “AR-GE çalışmaları artacak”

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak’ta da OSB Teknopark binasını hemen tamamlayıp faaliyete geçirmek istediklerini ve buna yönelik işlemlerin başlatıldığını söyledi. Savaş, “Uşak’tan ve Afyonkarahisar’dan firmalarımız Teknopark’ta faaliyet göstermektedir. Biz Uşak’ta olan sanayicilerimize AR-GE konusunda yardımcı olmayı düşünüyoruz. Uşak OSB Teknopark’ı faaliyete geçirdiğimizde bu daha da artacak. Üniversite-Sanayi işbirliğine büyük önem veriyoruz. Ülkemizin kalkınmasına fayda sağlayacak yeniliklerin öncüsü olma yolunda elimizden gelenin fazlasını yapacağız.” dedi.

Karakaş: “Teknoparklar şehir ve firmalar için güzel imkân”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş ise teknoparkların şehirler ve firmalar için güzel bir imkân olduğunu söyledi. Teknopark’ın kurulması için yapılan çalışmaların ve verilen emeklerin en başından beri içinde yer aldığını belirten Karakaş, “Firmalar için teknoparklar belli teşviklerden, indirimlerden, öğretim üyeleri ile buluşmalarından, alan kazanmaları açısından en güzel imkân.  Burada amaç; üretim, patent, yeni ürün gibi çalışmalar olacağı için kim nasıl katkıda bulunacaksa onun için fayda var.” şeklinde konuştu.

Gündem maddelerinin oylanması, 11 kişilik yeni yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından, toplantı dilek ve temennilerin sunulmasıyla sona erdi.

Toplantı kapsamında ayrıca Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ile Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir’in de yer aldığı ziyarette Rektör Karakaş, mevkidaşına teşekkür etti.