HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Güdümlü Proje Destek Mekanizması Anlatıldı
4 Temmuz 2019, Perşembe
Güdümlü Proje Destek Mekanizması Anlatıldı

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından düzenlenen “Güdümlü Proje Destek Mekanizması” bilgilendirme toplantısı Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirildi. Toplantıya Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Gümüş, Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli ve öğretim elamanları katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Gümüş, üniversite-kamu-sanayi işbirliği açısından yapılacak olan projelerin bölge ve ülke kalkınması adına önemli olduğunu söyleyerek, bu toplantıların fikirleri projeye dönüştürmek açısından önem arz ettiğini belirtti.

“Proje fikirlerine çok net olumlu ya da olumsuz cevap veriyoruz”

ZEKA Program Yönetimi Birimi Başkanı Erce Şengül sunumunda güdümlü projeler hakkında bilgiler aktardı. Projelerin mevzuatta iktisadi ve sosyo-kültürel projeler olarak ikiye ayrıldığını ifade eden Şengül, “İktisadi alanda üretim ve ihracat, sektörel ihtisaslaşma, özel bilgi/teknolojik kazanımı, yeni finansman modelleri, kamu-üniversite-sanayi işbirliği, yeni hizmet ve üretim organizasyonları, kümelenme ve değer zinciri, yeni sanayi yapısı ve organizasyonlar ile önemli sektörlerde insan kaynağı  gibi geniş bir yelpazede güdümlü proje açısından uygun alanlardır. Sosyal ve kültürel gruba baktığımız zaman ise dezavantajlı grupların hizmetlere erişimine yönelik altyapılar, göçün olumsuz etkilerinin önlenmesi, sosyal hayatın kolaylaştırılması, somut olmayan kültürel mirasın yaşatılması konuları yer almaktadır. Proje fikirlerine çok net olumlu ya da olumsuz cevap veriyoruz. Proje isterken bu ürünü nasıl yaptığınızı değil, bu ürünün ekonomik hayattaki faydaları neler olabilir. Bunu nasıl ticarileştirebiliriz? Biz ürünün sosyo-ekonomik hayata nasıl katılabilir, nasıl çoğaltılabilir? İhracat pazarı gibi makro ölçekli şeylerle ilgileniyoruz. ” dedi.

Yoğun ilgi gören bilgilendirme toplantısı soru cevabın ardından sona erdi.