Ana Sayfa / Haberler / Tasarım Merkezinden Seramik Semineri ve Workshop
13 Mayıs 2019, Pazartesi
Tasarım Merkezinden Seramik Semineri ve Workshop

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından GKP Boya Firması işbirliğiyle, seramik sektöründe kullanılan pigmentler ve artistik sırlar üzerine seminer ve workshop düzenlendi.

Türkiye'de yerli seramik pigment üretimi yapan GKP boya firmasından konuşmacılar, seramik sanayinde kullanılan pigmentlerin üretimi ve özel artistik sırların endüstriyel seramiklerde kullanımı hakkında bilgi verdi. Firma yetkilileri, niş seramik ürün tasarımında kullanılan ve ürün katma değerini arttıran artistik pigmentlerin endüstriyel uygulamalarına değindi. Programda ayrıca seramik atölyelerinde sır uygulamaları yapıldı. Sırlama aşamaları, uygulamalarda dikkat edilmesi gerekenler, artistik sırların uygulamaları, kristal sır uygulamaları öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.