HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Vergi Paneli
26 Mart 2019, Salı
Vergi Paneli

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uşak Defterdarlığı’nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Vergilemeye Zarif Dokunuşlar” konulu vergi paneli düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Uşak Defterdarı Birsen Tokaç, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Tutsak, vergi vermenin önemine dikkat çekerek, verginin en temel vatandaşlık görevi olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatandaşa, Hazineye karşı mükellefiyetinin, en mühim vazife olduğunu anlatmak için yorulmamak lazımdır” sözünü hatırlatan Prof. Dr. Tutsak, fakülte olarak üstlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, panelin faydalı olmasını diledi ve katılımcıların vergi haftasını kutladı.

Uşak Defterdarı Tokaç ise vergide farkındalık yaratmak için “Vergi Haftası” boyunca çeşitli etkinlikler yapıldığını ifade ederek, devletlerin varlıklarını sürdürmesi için sağlam gelir kaynaklarına ihtiyaç olduğunu ve vergilerin verilmesi gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Taytak’ın yaptığı panelde, Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ersan Öz, “Vergilemeye Zarif Dokunuşlar” ve Vergi Müfettişleri Derneği İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Gökhan Hotan, “Vergi Müfettişliği Mesleğinin Tanıtımı” konulu sunumlarını yaptılar.

Etkinlik, Dekan Prof. Dr. Sadiye Tutsak ve Uşak Defterdarı Birsen Tokaç tarafından katılımcılara üniversite adına teşekkür belgesi ve plaket verilmesi ile son buldu.