HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Türk'e Soykırım: Hocalı
13 Mart 2019, Çarşamba
Türk'e Soykırım: Hocalı

Uşak Üniversitesi Azerbaycan Kültürünü Tanıtma Topluluğu tarafından ve Uşak Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin katkılarıyla “Türk'e Soykırım ve Hocalı Soykırımı” adlı konferans düzenlendi. 

        

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen konferansa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meriç Güven, konuşmacı Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı ve Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Öztek, Azerbaycan Kültürünü Tanıtma Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Naib Alakbarov, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Naib Alakbarov ve Dekan Prof. Dr. Sadiye Tutsak birer açılış konuşması yaparak, Hocalı Soykırımı’nı unutmamak gerektiğini belirttiler.

"Ermeniler sahte soykırım yalanlarıyla dünyayı aldatmaktadır"

Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türk halkının, yaşadığı olumsuzluklara boyun eğmediğine dikkat çekerek, “Türk insanı hiçbir zaman doğru bildiği yoldan şaşmadı, şaşmazda. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında büyük bir soykırım yapan Ermeniler, yüzlerce Türk’ü, kadın, erkek, çocuk ayırt etmeden, katlettiler. Unutmayın, Ermeniler sahte soykırım yalanlarıyla dünyayı aldatmaktadır. Tabi ki unutmayacağız, unutturmayacağız. Her ne olursa olsun yüce Türk insanı insanlığından ve merhametinden ödün vermeden dünyaya barış ve adalet dağıtmaya devam edecektir.”dedi.

Konferansta Prof. Dr. Öztek, kendi yazdığı kitapları hediye etti. Dekan Prof. Dr. Sadiye Tutsak üniversite adına Prof. Dr. İbrahim Öztek’ e teşekkür belgesi takdim etti.