HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uygulamalı Eğitime Başlanıyor
7 Ocak 2019, Pazartesi
Uygulamalı Eğitime Başlanıyor

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri 1 yarıyıllık eğitimlerini işletmelerde uygulamalı olarak alacak.

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Gümüş, Prof. Dr. Adem Duru, Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Samanlı ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Ali Ersöz, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Organize ve Sanayi Bölgesi (UOSB), Uşak Deri (Karma) Organize ve Sanayi Bölgesi (UKOSB) ve Uşak İnşaat Mühendisleri Odası’nı öğrencilerin işletmelerde yapacakları 1 yarıyıllık mesleki eğitim ile ilgili ziyaret etti.

Deneyimler artacak, nitelikli işgücü yetiştirilecek

Uşak Üniversitesi öğrencilerinin işletmelerde yapacakları ‘Mesleki Eğitim Uygulaması’ esaslarının görüşüldüğü ziyaretlerde, üniversite-sanayi işbirliğiyle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca uygulamalı olarak iş yerlerinde daha çok zaman geçirecekleri bir sistem kurduklarını ifade eden Prof. Dr. Gümüş, “Bu sistemle öğrencilerimiz mezun olduklarında deneyim sahibi olacaklar. İşletmelerimiz ve sanayi kuruluşlarımız da ihtiyaç duydukları nitelikli insan gücünü tanımış olacak. Amacımız öğrencilerimizin işletmelerde bir yarıyıl süreli iş yeri eğitimi ve uygulaması ile mesleki deneyimlerini arttırmak, nitelikli işgücü yetiştirmek ve üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlamaktır. Uygulamalı eğitimi, Mühendislik Fakültemizde 7+1 (7 yarıyıl üniversitede, bir yarıyıl işletmelerde), Teknik Bilimleri Meslek Yüksekokulumuzda da 3+1 şeklinde uygulayacağız. Yakın zamanda konuyla ilgili UTSO, UOSB ve İnşaat Mühendisleri Odasıyla protokol imzalayacağız.”dedi.