HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Mezunu Sueda Demirci, 21 Yaşında Kendi İşini Kurdu
28 Kasım 2022, Pazartesi
Uşak Üniversitesi Mezunu Sueda Demirci, 21 Yaşında Kendi İşini Kurdu

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi mezunu Sueda Demirci’nin devletten aldığı hibe desteği ile 21 yaşında kendi işini kurmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Uşak Üniversitesi Eşme Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü'nden mezun olan Sueda Demirci, 21 yaşında kendi işini kurdu. Tarım ve Orman Bakanlığının Uzman Eller projesinden aldığı destekle kendi işletmesini kuran Demirci, Balıkesir’in Altıeylül ilçesindeki Aslıhantepecik Mahallesi'nde coğrafi işaret tescilli Balıkesir kuzusu yetiştiriyor.

Sueda Demirci, Eşme Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık bölümünden geçen yıl mezun olduğunu belirterek “Mezuniyet sonrası ailemle birlikte hayvancılığı sürdürmeye devam ettim. Mayıs 2022’de ‘Uzman Eller’ projesine müracaat ettim. Projem Temmuz ayında kabul oldu. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında geri ödemesiz 100 bin lirayla 50 koyun ve 2 koç aldım. Mevcut hayvanlarımızın yanı sıra koyunlarımızın yavrulamasıyla sürüyü 100 başa çıkardık. Çok mutluyum. Mezun olduğum bölüm bana çok şey kattı. Eşme Meslek Yüksekokulundaki hocalarıma öğrenim hayatım boyunca öğrettikleri her şey için teşekkür ediyorum. Ayrıca ailem her zaman yanımdaydı. Kendi işimi kurarken onların desteği beni çok daha teşvik etti.” şeklinde konuştu.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, bakanlıktan aldığı hibe ile kendi işletmesini kurup istihdam oluşturan Sueda Demirci’nin başarısının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Rektör Savaş, “Üniversitemizden mezun bir gencin böyle bir iş yapması çok güzel. Eğitimini aldığı alanda kurduğu işletme sayesinde hem kendisi hem de çevresi için iş alanı oluşturmuş. Üniversitemizin mezunlarının iş dünyasındaki başarılarıyla biz de gururlanıp mutlu oluyoruz” dedi.

Kadınların iş hayatında olmasının önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Üniversitemiz mezunlarından Sueda Demirci’nin bu çalışması tüm kadınlarımıza örnek olmalı” dedi.

 Fotoğraf Miraç KAYA (AA)