HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Öğretmenler Günü Kutlandı
25 Kasım 2022, Cuma
Uşak Üniversitesinde Öğretmenler Günü Kutlandı

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde öğretmenlik mesleğinin insan yaşamına katkılarına vurgu yapılırken görevi başında şehit olan öğretmenler şükranla anıldı.

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. İdris Kabalcı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Çavaş, konuşmacılar emekli öğretmen ve Rektör Prof. Dr. Savaş’ın ilkokul öğretmeni Süleyman Özgören, bilişim teknolojileri öğretmeni Sercan Özen, Türkçe bölümü öğrencisi Mine Nur Kılınç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Çavaş’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Çavaş, “Öğretmenlik mesleği kutsal olmasının yanı sıra bir ülkenin bilim, sanat, teknoloji, spor, kültür gibi önemli bileşenlerinin oluşmasına katkı sunacak kaliteli insan gücünün yetişmesini sağlayan en önemli mesleklerin başında geliyor. Bu açıdan düşündüğümüzde öğretmenlik mesleği; bilimdir, teknolojidir, mühendisliktir, sanattır, spordur, yaratıcılıktır, arkadaşlıktır, dostluktur, paylaşmaktır, sevgidir. Kısacası öğretmenlik yaşamın ta kendisidir” dedi.

Konuşmasına tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak başlayan Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, şehit düşen öğretmenleri de unutmadı.

Rektör Savaş: ‘Süleyman öğretmenimin burada olması mutluluk verici.’

Törene konuşmacı olarak katılan emekli öğretmen Süleyman Özgören’in kendisinin de öğretmeni olduğunu söyleyen Rektör Savaş, “Bugün aramızda olan Süleyman Özgören yolu, suyu, elektriği olmayan köyümüze gelmişti. Yol olmadığı için köyümüze eşyalarını kağnı ile getirmişti. Kendisinin de pek eşyası yoktu ama kalbinde sevgi ve ideali vardı. Okuldan sonra bile bizlere ders anlatmaya devam etti. Hiç yılmadan çalıştı. Öğretmen okulunu bir öğrenci daha kazansın diye. Süleyman öğretmenimin burada olması mutluluk verici. Teşekkürler öğretmenim iyi varsın.’’ dedi.

Rektör Savaş: ‘Görev yaparken şehit olan öğretmenlerimizi asla unutmayacağız.’

Prof. Dr. Savaş, öğretmenliğin bir sanat gibi olduğunu ifade ederek ‘‘Eserinin değeri daha sonra anlaşılan bir sanatkârdır öğretmen. Öğretmen gelişen, büyüyen Türkiye’ye namzet öğretmenler, fidanlar yetiştiren ama meyvesini de yıllar sonra gören bir insandır. Öğretmen, yurdun her köşesini kendi evi gibi görüp giden, elindeki kalemi ile mücadele eden ve terör saldırısında şehit olandır. Genç öğretmenlerimiz yurdun her köşesine gidiyor sadece oradaki çocuklara ışık olmak için. Görev yaparken şehit olan öğretmenlerimizi asla unutmayacağız. Onların ideallerini daha da büyüteceğiz, dünyayla yarışan, katma değeri yüksek, güçlü bir Türkiye oluşturacağız. Bunu biz yaparız. Uşak Üniversitesinin öğrencileri yapar. Ben sizlere çok güveniyorum. İlerleyen zamanlarda sizler de ülkemizin farklı noktalarında ışık olacaksınız” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Bülent Çavaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Geçmişten Günümüze Öğretmenlik Mesleği” başlıklı söyleşide emekli öğretmen Süleyman Özgören, bilişim teknolojileri öğretmeni Sercan Özen, Türkçe bölümü öğrencisi Mine Nur Kılınç dinleyicilerle buluştu.

Uzun yıllarını öğrenci yetiştirmeye adayıp birçok başarılı öğrenci yetiştiren emekli öğretmen Süleyman Özgören, mesleki tecrübelerini anlatırken her öğrencinin kıymetli olduğuna vurgu yaptı. “Bu öğrenciden bir şey olmaz” anlayışının yanlış olduğunu söyleyen Özgören, her öğrencinin öğrenme sürecinin farklı olduğunu ve öğrenciye ona göre yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Bilişim teknolojileri öğretmeni Sercan Özen konuşmasında fırsat verilen tüm öğrencilerin başarılı olacağını söyledi. Türkçe bölümü öğrencisi Mine Nur Kılınç ise öğretmenlik mesleğine bakışını aktardı.

Törende Akademi Uşak Eğitim ve Sanat Platformu Müzik öğretmenleri Melisa Otavlı, Muratcan Gündoğdu, Üstün Bostancı, Göksu Tahmaz ve Solist Neşe Sav sahne alarak müzik dinletisi gerçekleştirdiler.

Etkinlik Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Çavaş’ın konuşmacılara teşekkür plaketi takdim etmesiyle son buldu.