HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / COST Aksiyonunda Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İnci Aksu Kargın Türkiye Temsilcisi Olarak Görev Alacak
7 Ağustos 2022, Pazar
COST Aksiyonunda Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İnci Aksu Kargın Türkiye Temsilcisi Olarak Görev Alacak

Uluslararası göç alanında yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeniyle, Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Elemanı ve Göç Araştırmaları ve Siyaset Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İnci Aksu Kargın, TÜBİTAK tarafından Avrupa Birliği Ufuk Avrupa Çerçeve Programı tarafından desteklenen COST “History of Identity Documentation in European Nations: Citizenship, Nationality and Migration  (HIDDEN)” başlıklı aksiyona Türkiye temsilcisi olarak atandı.

Savaş, “Üniversitemizde Başarılı Ulusal ve Uluslararası Çalışmalar Yürütülüyor”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, İrlanda yürütücülüğünde ve Türkiye de dâhil 12 ülkenin katılımıyla başlayacak olan dört yıllık aksiyonda İnci Aksu Kargın’ın Türkiye temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi olarak görev alacağını belirterek, Uşak Üniversitesi akademisyenlerinin ulusal ve uluslararası projelerde yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Savaş, “Üniversitemizin değerli akademisyenleri kendi alanlarında başarılı çalışmaların ve projelerin içinde yer alıyorlar. Öğretim üyemiz İnci Aksu Kargın da ülkemizi temsilen bu önemli uluslararası aksiyonda görev alacak. Kendisini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

COST ile ilgili bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi İnci Aksu Kargın, “History of Identity Documentation in European Nations: Citizenship, Nationality and Migration” başlıklı aksiyon, göçmenlerin ev sahibi toplumlara olan entegrasyonunda ehemmiyet taşıyan kimlik ve vatandaşlık nosyonlarını, modern ve dijital kimlik kavramlarının tarihsel ve hukuki çerçevesini de içine alacak biçimde derinlemesine incelemeyi amaçlıyor. Dünyanın en yüksek bütçeli sivil araştırma programı olan Ufuk Avrupa Çerçeve Programının desteği ile dört yıl süresince devam edecek olan bu aksiyon, uluslararası göç alanındaki mevcut araştırmaları sentezlemek ve alandaki boşlukları tespit etmek üzere tamamı Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği adayı ülkeler olmak üzere toplam 12 ülkeden farklı disiplinlerden araştırmacıları bir araya getirerek büyük bir araştırma ağı kurmayı hedefliyor” dedi.