HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı Hazırlık Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
28 Haziran 2022, Salı
YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı Hazırlık Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi'nin, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen Kurum Akreditasyon Programı (KAP) 2022 yılı değerlendirme başvurusunun kabul edildiği Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından açıklandı. Süreç ile ilgili ilk bilgilendirme, Uşak Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü birimi tarafından 16 Haziran tarihinde Uşak Üniversitesi Senatosunda yapıldı.

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde akademik ve idari birimlere yol haritası niteliğinde olan Kurumsal Akreditasyon Programı Rehberi bilgilendirmesi ise Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ile Prof. Dr. Kenan Taş, Fakülte Dekanları, Enstitü, Yüksekokul Ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Üniversitemiz Bölüm/Program Başkanları, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Kalite Komisyonu üyelerinin katılımları ile 24 Haziran tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Kalite Koordinatörlüğü biriminden Öğretim Görevlisi Barış Sardoğan, Ders Bilgi Paketi Hazırlama Kılavuzu, Program Tasarımı Kılavuzu, Ölçme ve Değerlendirme Kılavuzu, Öğretme ve Öğrenme Rehberi, Çift Ana Dal Programı Kılavuzu, Akademik Birim Stratejik Plan Hazırlama Kılavuzu gibi önemli kılavuzları içeren Kurumsal Akreditasyon Programı Rehberi ile ilgili sunum yaptı. Bunun yanı sıra rehberin en kapsamlı dokümanı niteliğinde olan ve tüm birimlerin sorumluluklarının detaylı olarak yer aldığı Kurumsal Akreditasyon Programı Eylem Planı sunumu da gerçekleştirildi.