HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İletişimde Kariyer Planlama ve Dijital Reklamcılık Konuşuldu
20 Haziran 2022, Pazartesi
İletişimde Kariyer Planlama ve Dijital Reklamcılık Konuşuldu

Uşak Üniversitesi Genç İletişimciler Topluluğu tarafından “ İletişimde Kariyer Planlama- Dijital Reklamcılık” konulu konferans gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan etkinlikte Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş, öğrencilerle bir araya gelerek; iletişim, iletişimde kariyer, reklamcılık ve dijital reklamcılık konularında bilgi verdi.

Üniversiteli gençlerin iş hayatının dinamikleri ve beklentileri konusunda farkındalık oluşturulması adına düzenlenen programa Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte konuşan Genç İletişimciler Topluluğu Başkanı Berkay Karahan katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, dönem başından beri alanında yetkin uzman kişileri davet ederek öğrencilerin kariyer programlarından yararlanmalarını sağladıklarını belirterek; “İletişim sektöründe görev yapan değerli kişileri sizlerle buluşturmayı bir eğitim politikası olarak benimsemiş bulunmaktayız. Sayın Enderhan Karakoç ve Hüseyin Altunbaş hocalarımız yoğun programları içinde bizlere zaman ayırıp geldiler. Öğrencilerimiz için faydalı olacak bilgiler verecekler ve deneyimlerini aktaracaklar. Kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Genç İletişimciler Topluluğu danışmanı Öğretim Görevlisi Ali Mutlu ise yaptığı konuşmada, “Daha önce de Genç İletişimciler Topluluğu olarak birçok etkinliğe imza attık ama bu etkinliğin bizim için ayrıca bir önemi var. Lisans dönemlerimizde üniversite hayatımızda derslerimize giren, kendilerinden fazlaca istifade ettiğimiz çok değerli iki hocamızla birlikte olacağız. Bugün buralarda olmamıza vesile olan, duruşuyla kişiliğiyle, bilgeliğiyle Enderhan Hocamız; yine reklamcılık sektörüne farklı bir bakış açısıyla, reklamcılığın duayen ismi olmasıyla, teorik ve pratiği bir arada sunarak bize çok katkısı olan değerli Hüseyin Hocamızla birlikteyiz. Ben bugün onların öğrencisi olarak birlikte aynı sahneyi paylaşmanın onurunu ve gururunu yaşayacağım.” şeklinde konuşarak öğrencilerin, kariyer planlamalarında katılımcıların vereceği bilgilerin önemli olduğunu aktardı.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç, ‘‘İki insan kıskançlık hissetmez. Birincisi ebeveynlerdir. Evlatlarının başarısıyla gurur duyarlar, onların bir yerlere gelmesiyle mutlu olurlar. İkincisi ise hocadır. Öğrencisinin başarısını hatta kendisinden de daha ön plana çıkmasını, ulusal veya uluslararası alandaki başarılarıyla mutlu olurlar. Bir zamanlar öğrencilerimiz olan, şu an Uşak Üniversitesinde akademisyenlik yapan hocalarımızın davetleri bizleri fazlasıyla mutlu etti. Bazen elimize aldığımız bir kitap bize sıkıcı gelebilir ama tek bir cümlesi bizim hayatımızı değiştirebilir. Bu kitabın son sayfasındaki ya da ortasındaki bir cümle olabilir. O kitaptan hiçbir şey alınmasa bile bireyin hayata bakışını değiştirebilir. Dolayısıyla bu serüven bireyde başlıyor.”şeklinde konuştu.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş, Dijital Platformlar, Big Big Data’nın Altından Kalkmak, Reklamcılık Tepkimeleri, Real Time, Sosyal Sorumluluk ve Pazarlama, İçerik Pazarlaması, Doğal Reklamcılık gibi başlıklar altında reklamcılık sektöründeki yenilikleri ve kariyer planlamasını anlattı. Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş, “Bugün sadece sosyal medya özelinde bakıldığında markaların Türkiye’de günlük olarak yaklaşık 66 bin içerik paylaştığı ortaya çıkıyor. Bir diğer araştırmaya göre insan beyninin mobil reklamcılıkla etkileşime geçmek ve olumlu veya olumsuz bir baskıyı tetiklemek için 400 milisaniyeye (veya saniyenin 4/19’u veya ½ saniyeden daha az) ihtiyacı olduğu tespit edilmiştir. Saniyenin 10’da 4’üne tekabül eden bu bilişsel anlamlandırma, dijital reklamcılıkta ‘İlk Saniye Stratejisi’ olarak adlandırılan yeni bir kavramı ortaya çıkarmıştır. Yani geleneksel medyada 30-40 saniyede verilen bir mesaj dijitalde çok daha hızlı bir şekilde tüketiciye ulaşabilir” diyerek reklamcılık sektöründe merak edilen sorulara da cevap verdi.

Etkinlik sonunda öğrencilerin de sorularını yanıtlayan konuklara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ tarafından plaket takdimi ve teşekkür belgesi verildi.