HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 2. Dil, Kültür, Edebiyat ve Dil Öğrenimi Öğrenci Konferansı Gerçekleşti
13 Haziran 2022, Pazartesi
2. Dil, Kültür, Edebiyat ve Dil Öğrenimi Öğrenci Konferansı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü ve Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü iş birliği ile 2’inci Dil, Kültür, Edebiyat ve Dil Öğrenimi Öğrenci Konferansı gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Sibel Hişmanoğlu Konferans Salonunda moderatörlüğünü Yaren Öztop ve Arda Günay’ın yaptığı etkinlikte Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Yüksel Ersan, İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğrencileri Arda Akkuş, Elif Kireçci ve Cansel Kahraman birer açılış konuşması yaptı.

Konferans dilinin İngilizce olduğu etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Uçar, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Hişmanoğlu, Yabancı Diller Bölümü, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü ve diğer akademik birimlerden çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanı katıldı.

Konferansta öğrenciler İngiliz dili, kültürü, edebiyatı ve yabancı dil öğrenimi ile ilgili sözlü sunumlar yaptılar. Sunumlar sonrasındaki soru cevap bölümlerinde oldukça verimli fikir alışverişlerinin yaşandığı konferansın kapanış konuşmasını Prof. Dr. Hişmanoğlu yaptı. Etkinlik sonunda sunum yapan öğrencilere, konferans başkanlarına ve konferans düzenleme kurulu üyelerine Yabancı Diller Bölümü ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim elemanları tarafından katılım belgeleri takdim edildi.