HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İnsan Hakları Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Projesi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
25 Mayıs 2022, Çarşamba
İnsan Hakları Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Projesi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde İnsan Hakları Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Adalet Bakanlığı çağrısı ile Ankara'da 18 Kasım 2021 tarihinde 7 Bakanlık ve 32 Devlet Üniversitesi Yöneticileri katılımıyla açılışı yapılan "İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Projesi" faaliyetleri 25 pilot ilde devam ediyor. On Birinci Kalkınma Planı, İnsan Hakları Eylem Planı ve Cumhurbaşkanlığı 2021/9 Genelgesi hükümleri gereğince yürütülen çalışmaların 81 ilimize yaygınlaştırılması aşamasına geçiş toplantısı Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde; Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Uşak Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, çeşitli illerin vali yardımcıları, konuk üniversitelerin rektörleri ile rektör yardımcıları ve 7 bakanlıktan genel müdürlerin katılımıyla, Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantı Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Devamında Manisa CBÜ Rektörü Ahmet Ataç ve Vali Yaşar Karadeniz açılış konuşmaları gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından Şiddetle Mücadele Vakfı Başkanı Adem Solak projenin tarihçesinden bahsederek, proje tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Atatürk Üniversitesi İnsan Hakları ve Şiddetle Mücadele Bilincini Güçlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Rıdvan Küçükali, merkezin uygulamalarından bahsetti. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü adına Tetkik Hâkimi Abdürrahim Taş ise hukukçuların uyguladığı arabulucuktan bahsederek ‘Sosyal Arabulucuk’un önemine değindi.