HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Seven Doors Konsorsiyumu İspanya'da
21 Mayıs 2022, Cumartesi
Seven Doors Konsorsiyumu İspanya'da

Uşak Üniversitesinin koordinatörlüğünü yürüttüğü ‘‘Seven Doors to Europe’’ isimli Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu kapsamında 9-13 Mayıs tarihlerinde; Uşak, Bursa Teknik, Burdur Mehmet Akif Ersoy, Sivas Cumhuriyet, Gaziantep ve Giresun Üniversiteleri uluslararası ofis yöneticilerinin katılımıyla İspanya'ya çalışma ziyareti düzenlendi.

Ziyaretin ilk ayağında Universidad Politécnica de Cataluña Barcelona Tech (UPC) ziyaret edilerek, UPC Uluslararası Öğrenci Değişimi Sorumlusu Berenice Martin ile bir görüşme gerçekleştirildi. İki üniversitesinin tanıtım videoların izlenmesiyle başlayan toplantıda, 2023 yıldan itibaren karşılıklı personel hareketliliği ve ilerleyen dönemlerde de öğrenci hareketliliği ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda işbirliği olanakları üzerinde istişare edildi.

Programın ikinci ayağında Centro Universitario de Artes y Diseno de Barcelona’yı (BAU) ziyaret eden heyet, BAU Kurumsal ve Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Jordi Alvarez ve Araştırma Direktörü Dr. Jaron Rowan ile birer toplantı gerçekleştirildi. Uşak Üniversitesini temsilen katılan Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Tarhan ve beraberindeki heyetin üniversitelerini tanıtan sunumlarının ardından yapılan görüşmelerde, Türk ve Avrupa üniversiteleri arasındaki işbirliklerinin ve ortaklık ağının güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda, BAU ve Seven Doors to Europe Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu üyesi üniversitelerden personel ve öğrenci hareketliliklerinin arttırılması, ayrıca bu üniversitelerle ikili işbirliklerinin çoğaltılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Program kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Barselona Başkonsolosu Selen Evcit'e de nezaket ziyaretinde bulunularak, Türkiye’den İspanya'ya yükseköğretim için gelen öğrencilerin yaşaması muhtemel sorunlar hakkında istişare toplantısı gerçekleştirildi.