HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Öğrencilerine Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi
19 Nisan 2022, Salı
Uşak Üniversitesi Öğrencilerine Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi

Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı 2021 Teknik Destek Projesi (TR33/21/TD/0095) kapsamında finanse edilen “Üniversite Öğrencilerine Yönelik Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi” 12-15 Nisan tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi T4 salonunda gerçekleştirildi.

Proked Akademi eğitmeni ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Üvet tarafından verilen eğitime, ön lisans ve lisans öğrencileri katıldı.

Etkinlikte, Ar-Ge projesi ve bileşenleri, Frascati, Oslo ve Canberra kılavuzlarına göre Ar-Ge, proje hazırlarken karşılaşılan problemler, projenin özgün değeri, projenin amaç ve hedefleri, mantıksal çerçeve tablosunun oluşturulması, performans göstergeleri, projede iş-zaman çizelgesi, proje faaliyetleri ve proje çıktıları konularında bilgi verilerek, bilimsel proje başvuru süreçleri hakkında önemli noktalar anlatıldı. Teorik eğitimin yanı sıra katılımcılara gruplar halinde proje önerisi yazma ve sunum uygulamasının da gerçekleştirildiği etkinlik, Doç. Dr. Hüseyin Üvet’e teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.