HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Fatih'in Tahayyülü: İstanbul'un Fethi ve İmparatorluk Konferansı Gerçekleşti
6 Ocak 2022, Perşembe
Fatih'in Tahayyülü: İstanbul'un Fethi ve İmparatorluk Konferansı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen “Fatih’in Tahayyülü: İstanbul’un Fethi ve İmparatorluk” adlı konferans Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu ile Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi 29 Mayıs Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Emecen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Savaş “Gençler, Türkiye’nin geleceği sizlersiniz”

Etkinlikte konuşan Rektör Savaş, konusunda uzman, deneyimli kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam ettiklerini belirterek TÜBA Asli üyesi tarihçi Prof. Dr. Feridun Emecen’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İstanbul’un fethinin önemli bir konu olduğuna değinen Prof. Dr. Savaş, “Fatih Sultan Mehmet çok genç olmasına rağmen İstanbul’u fethettiğinde 5 yabancı dil biliyordu. Daha 11 yaşındayken İstanbul’u almayı kendine hedef edinen biriydi. Dolayısıyla da siz kendinizi küçük görmeyin, daha küçük yaştaki insanların koymuş oldukları büyük hedefleri elde ettiğine baktığınız zaman sizlerin daha büyük hedefler koymanız gerektiğini düşünüyorum. Bulunduğumuz çağda yeni yeni buluşlara imza atacak olan sizlersiniz. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Feridun Emecen “Fatih’in Tahayyülü: İstanbul’un Fethi ve İmparatorluk” konulu konuşmasında; Osmanlı Devletinin gelişim sürecini anlatarak, Osmanlı Devletinin küçük bir beylik olarak kurulduğunu fakat çok kısa bir süre içerisinde Balkanlara geçme süreciyle birdenbire diğer Anadolu Beylikleri içerisinde ön plana çıktığına dikkat çekti. Prof. Dr. Feridun Emecen, İstanbul’un fethi öncesi ve fetih esnasında yaşanan olaylar ve ortam hakkında önemli bilgiler verdiği konuşmasında, İstanbul’un fethinin Osmanlı devleti için olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Prof. Dr. Emecen, Fatih Sultan Mehmet’in ileri görüşlülüğü ve zamanı için teknolojik bir atılım olduğuna değindiği fetih hazırlıklarından ayrıntıları ile bahsetti.

Etkinlik sonunda Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Prof. Dr. Emecen’e plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.